1:a December

ja imorgon är det 1: december.
Jag har verkligen varit riktigt hurtig iår när det gäller julen.
Lussekatter är bakade, knäck,kola och choklad har vi gjort.
Har gjort egna julkort som vi postade nu ikväll.
Julgardiner och stjärnor fick jag upp i fönsterna en veckka innan advent.
Igår så gjorde jag en dörr krans.
Och idag så har jag klätt julbocken som  Eddie döpte till Mu han tyckte nog att den såg ut som en (häst). haha

Trodde aldrig att jag skulle hinna med så här mycket med 2 barn.
Det gäller att vara effektiv.
Och imon ska jag prova på att vara 3 barns mor ett par timmar.
Min vän sara har en tid hos läkaren så jag ska ha hand om Oliver under tiden. Så jag ska förbi och hämta Oliver imon någon gång mellan 9-9.30 så tar jag med mig barnen till öppna så hämtar Sara han där. eddie och oliver får åka i dubbelvagnen så tar jag Cajsa i bärselen. Det är ju inte så långt dit.

Nu nattar Andreas Eddie, hoppas att han somnar fort för vi ska ha myskväll i soffan med pepparkakor,glögg och en bra film.



Kransen.



Bocken Mu.



Kvälls bild!

Puss hej.




Glädjande besked.

Idag så fick vi en liten/ stor julklapp i förskott. Av Andreas föräldrar. 20-25 kg kött. (gris).
De har nu slaktat sina 2 sommar grisar och så ska vi få en halv gris ca. Så idag har de packat och malt färs.
Tack så jätte mycket nu har vi så vi klarar oss fram till sommaren!!

Andreas kom upp kl 15,30 idag (han har jobbat natt i helgen.) Han kände för att hitta på något så vi bestämmde oss för att åka in till stan och julskyltningen.
Det regnade och blåste vi gick snabbt igenom allt på mindre än en timme. När vi kom hem så myste vi framför tv med kaffe, glögg, pepparkaka, ost och kex. Nu har jag nattat Eddie somnade nästan själv. Idag börjar Andreas jobbet kl 22,00 då ska jag ta och mata Cajsa  sen blir det sängen för oss också är så trött..

Imon ska jag och barnen gå till det nya öppna förskolan för jag har en bvc tid till Cajsa kl 11,00 så det passar ju bra att gå dit då.
På tisdag kväll är det dax för mamma träff igen vi ska binda dörr kransar. annars har vi inget mer bestämt i veckan. jo vi ska ju på julbord på söndag med min familj det ska bli mysigt..

puss hej.


Eddie Cajsa och 1:a advent!!

Det märks att Cajsa är mer med nu. Hon ler och skrattar och bubblar när man pratar med henne.

Liten bild bomb.











Sötnosen Cajsa 6 veckor.



Eddie sitter och pratar med Cajsa.



Eddie myser med en hundvalp hos sin mormor.
De är nu 8 veckor och flyttklara.
Blandning på bison frise och chiuaua.
2 är tingade och 2 finns kvar!!



Går det att motstå?



Förra söndagen så var det Julmarknad i Tenhult och Eddie fick träffa tomtemor.

Idag är det julmarknad i Jönköping och Huskvarna.
Det är ju 1:a advent idag med.
Men det känns inte så lockande att ge sig iväg i detta busväder. Stormen Berit är på väg.
Innan lät det nästan som att en gran åkte i backen. men icke skönt. Det blåser riktigt nu och ösregnar ute..
Kunde ha snöat istället!! Så det blir riktig julstämmning.



Glad kille med pepparkakor.



Gjorde om bilden lite!

Pengar

Ja igår kom pengarna från f kassan . Man blir inte rik av att vara föräldra ledig. Räkna ut att jag får ca 700 över när alla räkningar är betalda, bilen tankad mm. Och så ska de räcka till den 27: e nästa månad. Får leva på ca 200 i veckan. Andres får betala alla julklappar i år på sin december lön . Så det blir allt fattigt ett tag framöver. Då vi köper julklappar för ca 200 per person så blir det över 3000 kr. Så jag och Andreas byter inte i år . Vi hade viljat tatuerat oss i jul men det får vänta. Måste ju få dit Cajsas namn på armen med. Vi ska till Egypten i februari och resan ska vara betald sista dec... Oj hur ska detta gå?! Många funderingar kring pengar nu... Aja annars då??

Cajsa är fortfarande förkyld och har börjat hosta lite nu med. Tycker så synd om henne. Denna vecka har det bara gått bättre och bättre mellan Eddie och Cajsa. Skönt att han börjar att vänja dig vid att hon finns i familjen.

Idag kl 08.00 gick jag spåret med barnen och min kusin Lizette. Det var en bra start på dagen. Försöker gå en timmes lång promenad om dagen nu. Hoppas på att lyckas gå ner 5 kg till innan resan, få se hur det går nu i juletider.


Nästan 6 veckor sedan

Så föddes Cajsa. Va på BVC idag hon är nu 57 cm lång och väger 5320 gram . Så hon växer kurvan går rätt upp!! Ja nu har jag gått ner de 11 kg som jag gick upp under gravid tiden. Och fick på mig mina ringar idag. Lycklig.. ( Har dock 10kg till som ska bort). Som är kvar från Eddie.


Morgon mys.



Mina sötnosar.

Öppna

I onsdags och idag har vi varit på öppna förskolan. Eddie har lika kul som vanligt där. Igår så va vi på A6 och jag köpte skor sen på eftermiddagen gick vi till mamma en sväng. Nu sover eddie och andreas åkte till stan en sväng. Cajsa äter medans jag sitter vid datorn. Va ska jag och barnen hitta på i helgen då? Andreas jobbar hela helgen... På söndag är det julmarknad i Tenhult så dit går vi nog en sväng. Hoppas att det har kommit lite snö då så man får lite julstämmning. Fast det har jag ju redan.


Nya skor

Ja igår investerade jag i nya skor/känger. Hoppas att de håller ett par vintrar för dyra var de..



Snygga!! Blev riktigt nöjd. Passar både i lekparken och gå på stan..


Onsdag 16:e November.

Tänk att eddie redan är 22 månader inte långt kvar till han blir 2 år. Och Cajsa redan hunnit bli 1 månad. Och så är det bara 1 månad kvar till Lucia och nästan 2 veckor kvar till 1:a advent. Börjar att få lite julstämmning nu. Bakade lussekatter igår.  Blev så sugen så snart blir det pepparkaks bak ska göra pepparkaks hus iår. lite kola och choklad mm..



Gött.

I går var jag iväg till Hildas rum det va jätte kul och tiden bara sprang iväg. Va hemma ca 21,30 hann göra en del julkort så ska bli kul att skicka iväg de sen. Riktig julstämmning.

Tog tjockis kort på barnen för någon dag sedan. Lite kul va det ju...



Eddie



Cajsa ser ut som en hamster..



Morgon mys tjej som har blivit genom förkyld är så synd om henne nu..

Lördag kväll.

Denna vecka har bara sprungit iväg som vanligt.
Måndag tisdag förmiddag har vi varit på öppna förskolan. Tisdag kväll kom Annelii förbi på kvällen och umgicks.. På onsdag eftermiddag så gick vi hem till Petra och lekte lite. På förmiddagen så tog vi en långpromenad med Sara och Oliver. I torsdags så gick jag med barnen till det nya Öppna och sedan vidare till bvc. Cajsa hon växer och frodas hon hade gått upp 400 gram så nu väger hon 4810 gram och 54,5 cm lång. På kvällen kom alla jobbar kompisar hit vi åt kvällsmat och fikade och mycket bus med Eddie blev det.
igår så sov hela familjen till 9.30 Andreas jobbade 12-18 så jag mötte upp mamma på A6 köpte farsdag presenter och hämtade ut korten jag framkallat. Och handlade lite mat. Sen kom Sara och Oliver på lite bus. När Andreas kom hem så var varma mackorna klara. Han nattade Eddie kl 20.00 och han somnade på en gång. Hade inte fått han till att sova något på dagen. Idag så va vi på loppis på förmiddagen och sedan va vi ute i trädgården och krattade ihop/upp alla löv och klippte gräset en sista gång inför vintern. Så nu är gräsmattan grön och fin igen.Sen tog jag en promenad med Sara till Konsum och köpte lite lördags godis. kl 17.00 åkte Andreas med Fredde till stan de är på bio nu. eddie somnade 19.30 men jag fick natta om han igen 20.00 så hoppas han sover för natten nu. Då han inte sovit middag idag igen.. Imon ska vi på farsdag middag hos mamma och pappa kl 14.00. Annars inget bestämt än..

ja det var denna vecka.

puss hej.

Jobbigt

Ja det har varit ett par jobbiga dagar. Då Eddie har varit avundsjuk (tror jag) på Cajsa så fort han får tillfälle så ska det slås nypas rivas kastas skaer på henne och helst i ansiktet...
Skäller man eller säger till han så skiter han i en eller bara skrattar..
Är det någon som har några bra tips på hur man ska få han att sluta så motages det tacksammt.
Ska till bvc imon, Cajsa blir 4 veckor och ska vägas och mätas får fråga där hur vi ska hantera detta..
Imorgon kväll kommer även alla mina arbetskamrater hit på lite kvälls fika, mys och bus!

Eddie vägrade att somna inne idag så jag fick ta en snabb promenad med vagnen och då somnade han bums men lite väl sent. han ligger ute och sover nu. Ska ta och väcka han snart så jag får han till att somna itid ikväll. Andreas jobbar eftermiddag denna vecka. I helgen så har vi inga planer får se vad vi hittar på. Men det blir nog till att höst städa trädgården få upp alla löv och tömma poolen.

Tog lite kort på barnen i måndags eftermiddag för på tisdag ska jag med några andra mammor till Hildas rum på scrapbooking kväll och på schemat så står det julkortspyssel det ska bli mysigt och kul.
Har mejlat över korten på framkallning och ska hämta de på A6 imorgon. Hoppas att jag fick till några bra.

Kan bjuda på ett kort på Eddie.



sötnos.


Söndag.

Ja i Fredagskväll så kom Frida,Peter och deras söta dotter Haldora hit. Vi åt kvällsmat och barnen lekte de fick även se kort från deras bröllop som va hade tagit. Kl 20,00 åkte de hemmåt och då var det sängen som gällde för Eddie jag tittade på Idol och Andreas sprang en sväng innan vi la oss.
Igår så vaknade vi strax innan kl nio. Vi åt frukost och åkte till Konsum och handlade lite till middagen. Kl tio så kom Andreas föräldrar och bror Mattias hit. Vi fikade åt mat och fikade. Och så fick de leka och busa med Eddie och mysa och gosa med Cajsa.
Cajsa fick så mycket fint.
Eddie med en pippi tröja och traktorer.



Av Mattias med familj så fick Cajsa dessa kläder.



Av Kristoffer denna body.



Av Caroline och Robin detta sett.



2 små söta klänningar från sin farmor och farfar.



Hon fick även en pyjamas, tights och en body.



Bäddsettet fick hon av sin farmor och farfar, nallen av Mattias och Ullrika och haklappen av sin faster Caroline..



Eddie i sin fina pippa tröja.
Nu har både jag Eddie och Cajsa en!!

De stannade till kl 15,00.
På kvällen så skulle Andreas iväg på lite fest så jag gick hem till mina föräldrar.
Min moster och kusiner var på besök så det va kul att träffa de. Rikke hade köpt en present till Cajsa med.



Body och söta leggings.

Vi blev bjudna på mat. Fläskfile och potatisgratäng. Super gott var det.
Eddies kusin Filippa skulle sova över så det var fullt ös och bus på de.
Trodde att Eddie skulle somna ivagnen hem men det gjorde han inte. Vi var hemma ca 21,30 och han somnade i sängen runt 22 tiden så det blev sent för han. Men skönt idag då vi vaknde kl 09,00 alla 3. (Jag, Eddie och Cajsa).
Andreas fick sova i källaren för han varit på fest och han kom upp strax innan halv tolv...

Idag har vi varit ute och lekt i trädgården och ätit mat från krogen. Nu försöker Andreas att natta Eddie. Runt tre tiden kommer min kompis Anneli hit på lite fika ioch tjat. Ska bli mysigt längesedan vi sågs nu..

Det var allt för denna gång.
Over and out!


Då var det helg igen.

Veckorna bara springer iväg.
I måndags så gick jag med barnen till öppna förskolan och träffade Petra med barn där. Sen på natten fick jag mjölkstockning igen.. Så mådde dåligt och tog det lugnt i tisdags. i onsdags så va allt bra. Åkte på kvällen och hämtade en säng till Eddie som vi hade hittat på annons på Blocket. Jätte fin för 100kr. I torsdags så åkte vi till IKEA och köpte täcke, kudde och påslakan till sängen. i dag så har vi varit på öppna igen med Sara och oliver. ikväll kommer Frida och peter hit ska bli mysigt och imon kommer andreas föräldrar hit. och på söndag ska min kompis anneli komma förbi en sväng. Så mycket besök ihelgen blir det..

puss hej

RSS 2.0