31:a Juli

Sista Juli idag då.. Snart har 2 st sommar månader passerat. Men det betyder att snart är vi i Agusti och en dag närmare våran Spanien resa.
Igår såregnade det hea dagen.. Jag och mamma åkte till A6 en sväng. Jag köpte några små fynd.. Många affärer som det är halva rea priset i nu! Så man är ju allt lite sugen på att shoppa!! Men shoppa det ska jag göra på Primark i Spanien. De har så fina och billiga kläder där.
 
P&K

Uppe med tuppn!

Ja idag så vaknade barnen  05.55... Men de somnade kl åtta igår kväll och har sovit hela natten i sina egna sängar. Så det är jag glad för. Var länge sedan som jag sov en hel natt. Cajsa har vaknat varje natt i flera veckor nu.. Så hoppas att det är på gång att vända!!
 
Igår så gick jag och Sara md barnen till lekparken på förmiddagen.
Sedan åkte Andreas, jag och barnen til krogen och åt lunch. Fick bli kebabtallrik.Sedan vidare hem till mamma och pappa. Där vi drack kaffe och fikade lite. Innan vi åkte hem. Andreas satte igång att skrapa bort färg på altanen och jag målade ena husväggen där det behövdes.
Sedan gick jag och mamma spåret. Kvällen avslutades med en film med min man.
 
Då får vi se vad vi hittar på idag då..
 
P&K

Semester

helt sjukt att det redan gått 2 veckor av semestern.. Idag går jag in i veckan nr 3. Så jag har ju 9 veckor kvar. Ha haha..
 
Igår så bakade jag bhela förmiddagen. 3 sorter i lånbpanna.
 
 
Efter middagen kom min bror Niklas på fika och på eftermiddagen kom min andra bror Tobias och hans tjej Linnea på fika.. Där imellan så kom det ett åskoväder. Då pysslade jag och barnen. Jag pimpade lite värmeljus.
 
 
Cajsa sov ingen middag igår så kl sju låg jag i sängen med barnen. idag är det inget planerat än så länge..
P&K
 
 

Godmorgon.

Igår så åkte jag och barnen med Sara och familj till Uddebo badplats. Vi satt där och tjötade och fikade i 2 timmar medans barnen badade och lekte. Vi åkte hem runt tolv snåret när regnet kom... Cajsa somnade i bilen och sov middag till kl två. Då passade jag på att laga mat. Kl fyra hälsade vi på hos Andreas en sväng när vi kom hem hade vi lördags mys en stund med film och popcorn. Sedan duscahde vi innan vi kröp ner i sängen och läste saga. Barnen somnade innan kl åtta!! När Andreas kom hem åt vi kvällsmat och tittade på en film. Somnade runt kl halv elva.. Ja det var våran dag igår!
 
Idag vill jag hitta på något roligt med mina busfrön men vad?? Monkey town, statsparken, High Chaparall??
Någon som vill följa med??
 
P&K

Blixtrar och dunder..

i torsdags kväll kom det efterlängtade regnet, med åskan..
Jag tog med mig barnen i säng kl 19.30 läste saga för de sedan la vi oss ner och somnade till mullrandet.
Jag vaknade igen kl 21.00 gick ner och borstade tänderna och flyttade över barnen till deras sängar. Sedan vaknde vi igår morse av ett jätte knall. De åskade i 2 timmar, Andreas gick upp med barnen medans jag låg kvar till kl var över nio.. Andreas ringde p en annons på blocket. Det var en tvbänk i Sävsjö. Vi åkte dit och köpte den. Så det blev en liten utflyckt. 3 h tur och retur. Väl hemma igen så började Andreas fixa med alla sladdar som skulle hit och dit. Jag tog med mig barnen till mamma och pappa. De har varit i Spanien en vecka så det var kul att träffa de. Bruna och fina!! Vi fikade och tog oss ett dopp innan vi åkte hem igen. Sedan blev det kvälls mat och lite popcorn mys i soffan. Innan jag läste saga för barnen. De somnade strax efter kl åtta. Jag gick ner och tittade lite på tv innan jag la mig igen och läste lite. Läste ut 50 nyanser av honom häromkvällen så igår började jag på 50 nyanser av mörker.. Nu har Andreas cyklat till jobbet och kom hem kl 20.00 ikväll. Har inget planerat för dagen. Så får se vad jag och barnen hittar på för något..
 
P&K
 
 

Rebecca och Matti.

De dök upp kl ett igår. Vi åt mat, slappade , åkt ner till mina föräldrar och badade i deras pool, hem igen. Rebecca och Andreasv plockade blåbär mdans jag gjorde smulpajsdegen.. Sedan blev detkaffe och blåbärspaj. Jag och Rebecca tog en promenad. Kl sju åktte de hemmåt. Det blev en toppen mysig dag!!
 
Nu ska jag försöka ge mig ut och springa. Sen ska vi till stan en sväng.
 
P&k

Hemma igen.

Vi har haft några toppen dagar i Finnerödja med fint väder, sol och bad, god mat!
Vi kom fram i torsdgs kl ett. Vi satt på altanen och njöt barnen lekte, vi kom i säng rätt tidigt  hela familjen.
Fredag. Då åkte vi till Unden och badade. När vi kom tillbaka så fortsatte vi att bada i poolen. Mattias med familj kom ner en sväng Wilma (barnens kusin) fick sina presenter då hon fyllde 2 år igår. Andreas och Eddie sov i tält på natten.
Lördag. Då hängde Mattias och barnen med oss till en annan sjö där vi badade och solade lite. Sen på kvällen så grillade vi.
Söndag. Jag åkte och lämnade Eddie hos Mattias han ville så gärna leka med sin kusin Ronja.
Vi andra åkte på auktion och loppis i Tiveden. Gjorde några små fynd. Jag åkte och hämtade Kristo9ffer i Laxå. Han och Andreas cyklade iväg och fiskade på kvällen sedan sov Andreas i tält igen.
Måndag. Vi lämnade kvar barnen hos sin farmor och farfar och så åkte jag och Andreas till Kumla och tatuerade oss!! Vi var tillbaka runt kl fem och det hade gått jätte bra med barnen. Vi packade bilen och så åkte vi hem. Va hemma runt nio snåret. vi hade tänt åka hem på tisdagen istället men det va skönt att komma hem.
Tisdag-igår.. Då åkte vi till Gränna och badade. Och köpte polkagrisar så klart! På eftermiddagen så kom Niklas med barnen vi fikade lite. Idag ska vi få besök av våra kompisar Rebecca och Matti.
Vi ska åka till mna föräldrar och bada i deras pool och äta at hemma sen har vi tänkt oss..
Sen får vi se vad resten av veckan har att erbjuda.
 
 
Skogspromenad.
 
 
Grill mästaren.
 
 
Cajsa spanar in kycklingarna.
 
 
Stranden och Wilma.
 
 
Andra stranden och Eddie och Ronja åt vid ett eget bord.
 
 
 
Mina nya tatueringar!! 3 st blev det denna gången. (och fler lär det bli)
Tack alla familjer Tolshagen för presentkortet som jag fick i 30 års present!!
 
P&K
 
 
 
 
 

Torsdagen den 18:e Juli

Vi ska åka iväg några dagar. Det ska ju bi riktigt fint väder ett tag framöver.
Vi åker till Finnerödja och barnens farmor och farfar. Det är så fint att bada vid sjön Unden som finns där. Det är jätte klart vatten.
 
Vi ska ju till Spanien , vi ska måla om allt det vita på huset och så ska vi måla altanen utvändigt.
Och även bygga, snickra klart hönshuset. Så vi har lite att göra sen framöver på semestern. Vi har även tänkt att hinna åka till Skara sommarand med barnen över dagen.
 
P&K

Semester dag 3.

Jag har redan varit ledig i 2 dagar tiden går fort!!
Igår så gick jag och Andreas på stan vi passade på att ta en pizza med när barnen var hos sin mormor.
När vi kom för att hämta de så blev vi bjudna på kaffe och kaka. Sedan hade mamma rensat bland sina kläder så jag fick en hel säck med mig hem!! Inte dåligt att jag har en mamma som fortfarande köper kläder åt mig. Ha ha
 
Sedan på kvällen så gick jag och mamma 5km i spåret. Och så tittade jag på en film medans Andreas var ute och grejade på hönshuset.
 
Idag så ska mamma och jag gå en promenad igen  men runt l tio redan. Skömt att få det gjort reda på förmiddagen.
Annars så har vi väl inget direkt planerat idag mer än att vi ska försöka åka ner till återvinnengen  och slänga lite skräp..
 
 
 
P&K

SEMESTER

Nu har jag semester!!
I söndags nså jobbade jag mina 11 timmar och räknade ner, men det gick bra..
Igår så började jag dagen med sovmorgon. (8.30) sedan så sprang jag spåret.( 2,5km) Så sedan bakade jag bullar. Karin och Leon kom och hälsade på vi grillade korv  och plockade blåbär. Vi följde  de till bussen när de åkte hem. Vi passade på att gå till Sara då med. På kvällen så gjorde jag en blåbärspaj.
Cajsa somnade kl 19.00 igår hon hade inte sovit någon middag. Eddie och jag somnade i hans säng kl 20.00 men kl 21.00 vaknade jag till och gick in  till mitt sovrum.
Det blev en bra första semester dag!!
Idqg ska i lämna barnen hos mamma och pappa en sväng på förmiddagen. Vi har en massa ärenden i stan som ska göras.. Går fortare utan barnen när vi ska in och ur bilen hela tiden. Andreas ska fixa ett nytt pass tex..
 
P&K
 
 
 
Så här gött låg hela familjen och sov i soffan när jag kom hem från jobbet i fredags kväll..
 
 

3,5 år ochy 21 månader..

Igår blev Eddie hela 3,5 år!! Och idag blir Cajsa 21 månader.
Dagen efter Eddie blev 21 månader föddes Cajsa.
Eddie fick bli så stor fort. Man tycker ju att Cajsa är liten nu.
 
P&K

Bad och grillat

Precis så ska sommaren vara. en massa bad och grillat!!
 
Vi åkte ner till sjön kl nio imorse. Vi var själva där till en början kl elva åkte vi hemmåt. Grillade!!
Snat är det dax att dra sig till jobbet.. 15-22.15 är det som gäller.. Snart är ledigheten här!!
 
P&K
 
 

Bara 4 dagar kvar..

Jaa nu är det bara 4 dagar kvar att arbeta innan semester!! Kör långpass 9-19 idag och kvällen imon innan det är dax att jobba helgen..
Igår var det bara regn egn hela dagen. men enligt smhi så ska det vara fint igen i 4 dagar. Och det ser fint ute.
Jag åkte iallafall till stan och gjorde min ögonfransförlägning.. LÅNGA blev de ser nästan lite konstigt ut.. hihi
 
 
Före och efter.
 
 
Barnen ute och leker i regnet.
 
 
Andreas snickrade hela dagen på hönshus/gården.
 
 
 
Jag och Eddie bakade en paj när Cajsa sov middag..
 
P&K
 
 
 

Ögonfransar

Idag kl 16.00 ska jag vara i stan och göra en ögonfransförlägning. Ska försöka få till en före och efter bild som kanske kommer upp på instagram idag. Ska bli spännande att se hur länge de håller och så slipper man att använda mascara med. men vad ska vi hitta på fram till dess? Idag regnar det.. Typiskt som alltid när man har vant sig vid det fina vädret..
Igår var det en toppen dag med fint väder. Vi var och köpte allt som behövs till hönshuset. Andreas började att snickra på det. Jag och barnen åkte till mamma och badade lte. Sedan åkte vi till stan noch hämtade en ny ipad  då Andreas har gått sönder. Då somnade barnen i bilen och sov ellan 17-18 Så de somnade inte frens runt kl 23.00 igår.. Och så gickn hela familjen upp kl 08.00 idag.
 
P&K

Tisdag den 9:e Juli.

Det va varmt och skönt ute igår med! Har sommaren kommit tro??
 
Idag ska vi åka till Byggmax och köpa allt som behövs till hönshuset.
 
P&K

V 29

Min sista erbetsvecka på länge.
Måndag 17-22.15
torsdag 9-19
fredag 15-22.15
lördag 8-18.30
söndag 6.45-13 & 17-22.15
Skönt att jobba kvällen idag och att få vara ledig 2 dagar igen efter det. SEn jobbar jag 4 långa dagar innan semseter!!! Ska inte tillbaka till jobbet förens vecka 40. 11 veckor hemma med min underbara familj!!
 
Vi hade en helmysig dag hos Anneli igår. Vi fikade, barnen badade i baljan, sen gick vi ner och tog oss ett dopp i sjön, barnen plockade smultron och blåbär. Vi grillade korv, solade innan vi åkte hem igen kl två.
 
 
När vi kom hem så fortsatte vi att bada och sla i trädgården.
Nu när vi är klara här hemma på morgonen så ska vi åka till stan hem till min kompis Karin som har flyttat hit.
Det ska bli kul att se hur de har det.
Sen är det jobb i eftermiddag.
 
P&k
 

Södagen den 7:e Juli.

Då är vi en vecka in i Juli redan. Vart tog Juni vägen??
Igår så b lev det fint väder ,en idag blir nog finare!!
Jag och barnen var ute och lekte i trädgården tills Andreas vaknade då åkte vi till loppisen. Cajsa red 2 varv på ponny ridningen.. Eddie ville inte igår.. När vi kom hem så lämnade jag av Cajsa och Andreas och så åkte jag och Eddie hem till mamma och tog oss ett dopp i deras pool 29grader varmt. Hur skönt som helst! När Andreas åkt till jobbet så låg jag och barnen i soffan och tittade på film. Eddie somnade kl 21.00 och Cajsa kl 22.00 så när filmen va slut la jag mig.
 
Idag ska vi åka till Bondstorp till min kompis Anneli som har en stuga där ute i skogen vid en sjö.
Vi tänkte fika, mysa,tjöta och bada lite.
Ha en bra dag..
 
P&K

Det blev en toppen dag igår!!

Jag och barnen åkte ner till mamma och hon hjälpte mig att beställa en resa till Spanien. Jag bokade och betalade för 10 dagar i Augusti.Det ska bli underbart. Hoppas på riktigt fint och soligt väder nu när vi åker denna gången. Det är bara jag Andreas och barnen som åker så är det någon som vill följa med några dagar eller en vecka så är det bara att hojta till!! När vi hade kommit hem igen och Andreas vaknat så åkte vi till loppisen, vi köpte med oss pizza hem. Sedan hämtade jag mamma och vi åkte till stan till modern nails.( Jag fick presentkort där av mina bröder när jag fyllde år.) Vi fick så tjusiga glittriga nagar!!
 
 
 
Kom hem och var en stund innan Andreas cyklade till jobbet. Då kom Sara och lilla Emil hit Vi åt kvällsmat försökte titta på 2 filmer.. Ha ha barnen var i full gång så det blev mest lek med de.. Kl blev 23 .00 innan de gick hem. Cajsa so9mnade runt kl 21.30 men Eddie var vaken så jag tog med mig han tilo våran säng. Han sover än!!
 
Nu  hoppas jag på att solen kommer och förgyller våran dag. P&K

5:e juni.

Nu är jag äntligen ledig i 3 dagar. Jobbar nästa gång måndag kväll. Så nu ska det bli en massa bus med mina små.. Medans Andreas ska jobba natt hela helgen.. Nästa vecka jobbar jag 5 dagar innan LÅNG ledighet väntar. Idag ska jag och barnen gå till mamma en sväng hon ska hjälpa oss att boka en Spanien resa. Ska bli underbart att få komma iväg dit igen!
 
 
Så kanske man kan få en veckas sol i sommar?!
Man blir ju så besviken på detta väder.. Har sommaren redan varit??
 
P&K
 

2:a Juli

Igå så jobbade jag 8-18.45 em och hämta hela familjen sedan in till media markt och A6. Vi var hemma igen 20.30 snabba ryck. Men vi fick gjort det vi skulle. Idag är det jobb 8-18 Andreas och barnen ska på kalas hos barnens kusin Filippa som fyller 5 år idag kl 17.00 så jag åker dit direkt efter jobbet.
 
Det är underbart att ha mina små busungar hemma igen!!
 
P&K

RSS 2.0