Tisdag 31:januari

Idag ringde jag och bokade klipptid fick på torsdag kl 13.00 i stan. Vet bara inte hur jag vill göra? Några förslag på hur jag ska klippa mig?? Ska även färga ögonbryn+ noppra de och färga ögonfransarna.. Sen ska jag till Forex och växla pengar till resan som närmar sig med stormsteg. Så jag och Cajsa ska ha en egen heldag på stan. Eddie får vara hemma med Andreas.

Imorgon har vi bestämt att vi ska ut i skogen och grilla korv och åka pulka. Mys pys ska det bli..

Idag så vaknade Eddie kl 06.20 sen var vi på öppna när vi kom hem så åt vi som vanligt. Andreas gick till jobbet. Petra och barnen kom hit fikade och lekte till kl 16.00 då gick vi till Sara och Oliver och gick till pulka backen sen hem till de och lekte. Eddie somnade i soffan strax innan kl 19.00 då han inte sovit någon middag idag heller..
Så nu ska jag och Cajsa ha soff mys som igår..

puss hej

Måndag vecka 5

Tänk att snart har en hel månad gått av 2012. På onsdag är det 1 februari.
Det är många som fyller i Februari. Eddies kompis Oliver fyller 2 år min mamma, Andreas mamma och syster fyller med..  Idag vaknade Eddie kl 07.40 så lite sovmorgon blev det. cajsa vaknade 08.30 vi var på öppna idag när vi kom hem så åt vi mat Eddie vägrade att sova middag så vi åkte till mamma och stannade ett par timmar. När vi kom hem så tänkte jag att Eddie skulle få bada men han fick värsta brytet så det blev pyjamas på och lite välling så somnade han i min famn strax innan kl 19.00 Andreas jobbar till 22.15 så jag och Cajsa ska ha tv kväll titta på familjen annorlunda som börjar idag kl 20.00 sen efter det ska jag se Mammor och minimodeller imorgon börjar svenska top model måste se det har sett alla amerikanska säsonger. Och det svenska som gick för några år sedan..

Imorogn får vi se vad dagen har att bjuda på.

puss hej

Vårruset!!

Vilka vill springa vårruset med mig??

Igår sprang jag 3,45 på 25 min och idag 3,47 på 24 min..

Tänkte jag skulle ha som mål att klara av vårruset som är 5km på 30 min..  Vill klara av det!! Men då måste jag hålla 6min/km eller under,, bara till att öva vidare..

puss hej..

Då var det söndag igen.

Ja veckorna bara rullar på.
Igår så åkte vi till stan och gick på lite loppis sen så sprang jag en sväng efter det så åkte vi till mamma och pappa och tog oss ett dopp i poolen. va hemma strax efter kl sju nattade Eddie och tittade på gladiatorerna. 

Idag så vaknade Cajsa 05,30 fick gå upp och byta blöja på henne när jag kom tillbaka till sängen så hade Andreas vaknat och han gick upp och då vakndae Eddie  och Cajsa somnade inte om så vi gick upp då med. åt lite frukost tittade på tv kl 07,20 somnade Cajsa så då tog jag med henne upp i sängen och vi sov till kl 10,30 och det var skönt att få sova ett par timmar till. Nu lagar Andreas mat och Eddie står jämte och hjälper till. När vi har ätit och Eddie har sovit så ska vi ge oss ut i pulka backen.

Vi var ute och åkte i torsdag en timme och det va riktigt kul. I fredags så var vi i stan och köpte nya sandaler till Eddie de han hade i sommras var försmå så han behövde nya till våran resa. Jag har börjat packa lite smått och kommer bara på mer och mer grejer som ska i väskorna. ska bli skönt att få lite värme snart.

Hela familjen är snoriga och hostar.

kram kram

peppar peppar ta i trä..

Nu har det gått en hel vecka sedan jag gjorde 5 minuters metod med Eddie och det går hur bra som helst. Nu läser vi saga kl åtta sedan säger jag god natt och går ut ur rummet och kan gå ner på en gång utan att han bryr sig. (annars har jag stannat utanför hans dörr tills han somnat), men det har varit bättre än att sitta i hans säng och glor.
Eddie har vaknat 1 gång på natten kl 2 denna vecka men då gick jag bara in till han och nattade om han och det gick han med på. Så det har varit riktigt skönt att det har gått så bra.

Men idag är jag trött vi la oss 22,30 sen vaknade Cajsa 01,00 hon låg och tuttade och krånglade tills kl 04,00 då började jag att hosta och det höll i sig en timme fick gå upp och dricka vatten och ta en halstablett så somnade runt kl 05,00 kl 06,20 vaknade Eddie han hade bajsat så bara till att gå upp och byta och göra välling...
Han fick ligga i sin säng och dricka välling och titta på Pippi. Så la jag mig en stund. Men Cajsa vaknade kl 07,00 och ville äta igen så då gick vi upp.


Idag så gick vi till öppna  och så åt vi mat sen så åkte vi till Polisen och hämtade Cajsas pass som var klart. Sen åkte vi till Ö&B och Lidel. På eftermiddagen tog jag med mig Eddie bort till pulkabacken . Vi åkte tillsammans i pulkan och han tyckte det va jätte kul. Så det ska vi göra om imorgon. Jag tyckte också det var jätte kul. Längesedan man åkte pulka själv ju.
Nu är Andreas iväg och spelar innebandy och jag ska snart natta Eddie..

Kram kram 



Mina pojkar..



Mys pys..

Söndag..

Igår när vi hade vaknat och gjort oss iordning så gick jag och barnen till pappa och tog en kaffe sen handlade vi lite på vägen hem. och så var vi ute och lekte innan vi gick in och åt mat. Andreas vaknade kl två. Eddie sov två till fyra. Sen så lekte vi lite Andreas gick till jobbet strax innan kl åtta och då nattade jag Eddie det har gårr bättre och bättre för varje kväll. Igår så läste vi saga 3 böcker sen släcker han lampan själv, då går jag ut och säger natt natt älskar dig sov så gott!! Han ropar efter mig några gånger men nu behöver jag inte gå in till han utan det räcker att jag säger  att jag är här sov så gott nu och så blir han tyst igen.. Sen tittade jag lite på tv innan jag och Cajsa la oss kl elva.. Cajsa har somnat tidigast 22.30 sedan hon föddes med några undantag kl nio..


Idag så vaknade Eddie kl sju och hade bajsat så det var bara till att gå upp.  Cajsa sov middag 10.30 till 12.30 så då var jag och Eddie ute och lekte i snön över en timme..  När vi kom in så gjorde jag fläskpannkaka och så åt vi.. Andreas kom upp kl tre idag kl Fem toh jag en långpromenad med Sara och nu är Andreas ute och går han tog med sig Eddie så jag skulle få en lugn stund och vila lite för Eddie har varit över jävlig hela eftermiddagen...

Då var/är det måndag imorgon igen...
kram kram

Natt helg..

Ja i helgen så jobbar Andreas natt så jag blir ensamen med barnen.
Det har gått jätte bra att lägga Edddie på kvällarna igår tog det nog knappt 20-15 min innan han somnade. Jag läser en saga för han i hans säng när den är slut så släcker han lampan. Jag säger god natt puss puss och så går jag ut ur rummet och stänger dörren och så sätter jag mig i soffan utanför. 2 gånger fick jag gå in till han då han ropade efter mig sen sov han till kl sju imorse då fick han sova hos mig en timme så kl åtta gick vi upp. och kl nio var vi på öppna förskolan. När vi kom hem vaknade Andreas så då åkte jag och hämtade pizza till middag och nu har jag och Sara gått spåret..



Cajsa hon växer.

Eddie med!!

kram kram

Cajsa 3 månader..

Ja i fredags så blev Cajsa 3 månader redan. I går så var vi på bvc hon fick sin spruta blev jätte ledsen men det gick fort över och vi märkte inget på/med henne så det va skönt.
Hon vägde 6700gram och var 60 cm lång. Eddie vägde nästan 6700gram när han var 6 månader så lite skillnad är det allt på de.. Men det är ju bra att det här är en rejäl tjej!!

Idag så har jag varit hos tandläkaren och blev 500 kr fattigare..
Hade inga hål men början till en del.. Men det har jag fått höra hela mitt liv. Har "alltid" haft dåliga tänder.. Emalj eller vad det kallas..

Idag så sparng jag 3 km på 19 min..
Andreas är iväg och tränar innebandy.
Igår så började jag med 5 min metoden när det gäller Eddie, eller somna själv metoden som det heter lite fint..
Nu ska han lära sig att somna själv i sin egna säng..
Igår tog det 40 min innan han somnade och kl 06,40 kom han in till oss och la sig imellan oss och sov sen till 09,10...
Men kl hann bli 22.00 innan han somnade.
Hoppas att han somnar lite tidigare idag. Jag tänkte att jag skulle gå upp med han om en timme så får vi se hur det går. Nu ligger han i soffan och dricker välling och tittar på Pippi.. Cajsa somnade i sin vagn..

puss hej..

Träning fort..

Japp igår så sprang jag hela 4.12 km på 27 min med ett knyta sko stop.
Är riktigt nöjd och lycklig över mig själv. Nu längtar jag till våren vill börja springa i elljusspåret det finns 2 slingor 25,5km och 5,km tänkte jag skulle börja med 2,5km men igår så orkade jag ju 4 km så kanske skulle stattsa på 5 km istället?!!

Nu blir det till att anmäla sig till vårruset någon som är på ??
Tänkte att jag skulle ha det som mål att orka jogga hela vårruset som brukar komma till Jönköping i slutet på Maj.
Så har några månader på mig att få upp flåset så jag orkar 5km på en bra tid med!!

Kram kram

Träning.

Ja det stog visst bara en massa om träning idag på bloggs hemsida. Så jag får väl skriva om träning jag också.
I fredags så orkade jag springa hela 2.77 km utan stop. Känner mig riktigt stolt. Trodde aldrig att jag skulle tycka att springning/löpning va kul.. Har haft vilodag lördag och söndag. Andreas är ute nu och när han kommer hem så ska jag bege mig iväg. Är ombytt och klar, och Cajsa är nymatad så det är bara att sticka iväg när han kommer.
Börjar nog med mjukstart men man vet ju aldrig när man väl är ute..

kram kram


Söndag den 15:e Januari.

Nu har Cajsa hunnit bli 3 månader och det händer så mycket och fort med henne. Hon kan redan rulla runt, (började hon med förra veckan). Hon har upptäckt sin röst och hon skrattar högt när hon ser en. och killig är hon överallt..
Nu sitter hon i babysittern och pratar och jollrara med alla saker hon har framför sig. På tisdag ska hon få sin första spruta. Tycker vi inte om , men så är det ju..

Eddie han fortsätter att trotsa.. Aja på torsdag ska en socionom prata på öppna så tänkte gå dit och få lite tips och idér...

Helgen som varit så har Andreas jobbat daghelg. Igår så hängde jag och baren med mamma till Huskvarna en sväng och sen hem till henne fikade och åt mat.
Idag så har jag tagit en promenad gått till lekparken med sara och hälsat på Andreas på han jobb sen till mamma..
Eddie har inte sovit middag ihelgen så igår somnade han kl 20.00 och vaknde kl 08.00 idag och så somnade han kl 19.00 nu ikväll. Kommer vi upp i tid imorgon så går vi nog till öppna en sväng..

kram kram


Eddie 2 år idag!! 12: Januari.

Ja idag så fyller våran son Eddie 2 hela år.
Vart tar tiden vägen ?
Att det kan hända så mycket med en liten människa på 2 år..
För 1 år sedan på Eddies 1 årsdag så operades han.
Nu är han friskförklarad!
Han pratar för fullt och trotsar som bara den men man älskar ju han över allt annat!!
2 utlandsresor har han hunnit med och snart den 3:e.



Ett nyfött litet knyte.



Grattis på 1 årsdagen. På ett hotell rum i Göteborg.



Grattis på 2 årsdagen. Öppna paket i fåtöljen kl 07,30 på morgonen.

Och så har ju Eddie hunnit bli storebror till Cajsa som blir 3 månader imorgon.



Kramar




Onsdfag 11:e Januari

Idag så va vi på öppna nere på bvc de har eftermiddags öppet där på onsdagar 12,30-15,30.
Eddie lekte och stog i målade och busade med de andra barnen men rätt som det va så var han ledsen och höll sig för handen då hade en flicka bitait han. Han är riktigt röd efter hennes tänder nu men det hade inte gått hål som tur var. Nu ikväll när han badade så såg jag att hon även hade bitit han uppe på armen. Stackaren..

Ja idag kom jag iväg på en 2,58 km lång spring tur men det var jäkligt halt så tiden blev inte den bästa då jag fick gå mycket imellan.. Igår hade jag vilodag efter att ja sprungit 5 dar på raken.
Men det blev 2 promenader igår. På förmiddagen hängde vi med Sara att lämna Oliver på dagis. Sen på eftermiddagen så gick vi till affären och hem. Eddie åkte pulka både gångerna. Och så gjorde vi en snögubbe när vi kom hem och tur var väl det för idag är nästan all snö bort..

Igår så åkte jag och Cajsa till stan själva hade lite ärenden att uträtta.
Först till Apoteket sedan in på banken och sätta in pengarna som Cajsa fick av sin mormor och morfar i dop present sen till ploisen och gjorde ett pass till Cajsa då vi snart ska ut och resa.
Så fick lite gjort igår.
Imorgon fyller min lilla prins Eddie 2 år!!

Kram

Måndag 9:e Januari

Ja nu är helgen överstökad.

Idag så öppnade Öpnna förskolan igen efter juluppehållet.

Sara var ledig idag så hon och Oliver och mina barn gick dit idag.
Eddie har haft så konstiga sov tider nu när vi bara har varit hemma så igår så somnade han med oss i våran säng kl 22,30 så idag ställde jag kl på 08,00 så vi skulle hinna komma upp och iväg kl 09,00 måste få lite ordning igen så han somnar senast kl 20,00 på kvällen igen.
Cajsa somnade ivagnen på¨vägen hem och hon ligger ute och sover än.
Vi åt mat när vi kom hem och Eddie har nu somnat med Andreas på soffan så jag har gjort kladdkakemuffins.

Anneli kommer hit efter jobbet kl 13,30 så då ska det fikas och tjötas lite och se om hennes gravid mage har växt lite. Hon har bf den 1:a Juni så snart har hon passerat halvtid.

Min löpning går bara bättre och bättre.
Har sprungit nu i 5 veckor.
vecka 1 2 löprundor
vecka 2 3 löprundor
vecka 3 5 löprundor
vecka 4 3 löprundor
vecka 5 4 löprundor
Hade ju satsat på att komma iväg minst 2-3 gånger iveckan. Men som ni ser så har det blivit lite mer..
Och jag är riktigt stolt över mig själv..
Vill hinna gå ner 2 kg innan vi ska iväg till Egypten, men mitt mål är att gå ner 10 kg detta året!!
Måste ju försöka lägga om kosten lite också men det är inte lätt när man är en sådan godis råtta som jag är..

Tänk att på Torsdag så blir min son Eddie hela 2 år och Cajsa blir 3 månader på fredag.
Vill hitta på något roligt med Eddie på hans dag men vet inte riktigt vad? Tips mottages.. Vi har pratat om badhuset eller Monkey town..

Puss hej.

Cajsas dop den 7: Januari.

Ja nu har Cajsa blivit döpt.
Idag gick vi upp kl 08,00 vi åt frukost och gjorde oss iordning strax efter kl 10,00 åkte vi till Konsum och hämtade tårtor som vi beställt. Sedan åkte vi till kyrkan. Prästen var försenad så vi kom inte igång förens 11.10 men det gick så fort i kyrkan. Tyra Cajsa Heidi blev våran dotters namn. Efter dopet så bjöd vi på smörgåstårta sen öppnade vi alla presenter passade på att fira Eddie med som fyller 2 år på torsdag när Andreas familj ändå hade åkte hit.
Sen blev det kaffe och vanlig tårta. När bilen var fullpackad och alla gick/åkte hem så kom vi också hem. Andreas familj hängde med in en liten stund när de hade åkt så städade vi upp alla leksaker som var spridda i hela huset. Och ställde iordning alla Cajsas saker.
Hon fick bla. pengar, kläder, spargisar, halsband mm
Eddie fick lasersvärd, traktor, bilar och en dvd som vi kan ha med till han i bilen när vi åker långt.
Eddie slocknade nu i soffan lite sent men men det rås inte för idag.



Cajsa har fått vatten på huvudet.



Eddie blev helt tjurig och bara jag fick bära han.



Presenter.



En trött Cajsa med sin farfar.



Tårtor.



Eddie blåser ut ljusen!!

Det var allt för denna gång!

Den 6: Januari.

Idag så sov jag och barnen till 9,30. Sen åkte vi till Konsum och handlade lite åkte hem och gjorde klart smörgåstårtorna till imorgon. Sen tog jag med mig Cajsa till kyrkan och mötte upp mamma som hjälpte mig att duka och göra fint När jag hade kommit hem så hade Mattias, Ullrika och barnen precis kommit. Jag har hunnit med en spring runda, duschat och badat Cajsa så hon är fin imorgon. Nu ska vi strax äta taco tallrik och mysa hela kvällen. Så vi är glada och pigga imon på Cajsas dop!

Puss hej

Inbrott

Som jag skrev innan så var det en massa inbott i Tenhult igår kväll har visst varit någon i eftermiddag också..
Jobbigt och lite otäckt är det.
Det har visst uppmärksammat en vit opel med Lettisk nummerplåt.
Hoppas att de får tag i de jävlarna snart.

Eddie sov ingen middag idag så han somnade som en stock i soffan jämte mig kl 20,30 jag gick upp med han i sin säng på en gång. Andreas kommer snart hem från jobbet. Cajsa börjar allt bli lite trötter hon med så vi ska snart ta och lägga oss.

Idag så har jag städat bort allt som har med julen att göra.
Har bytt gardiner i fönster och gjort om lite i alla fönster så nu välkommnar vi våren..


2:a Januari

Välkommen 2012!!

Jag har inte bloggat på en vecka för vi har varit iväg.
Tänkte skriva lite om veckan som varit.

Onsdag.
Kl 11,00 åkte vi hemifrån till Finnerödja och barnens farmor och farfar.
När vi kom fram så fick vi mat en jätte god köttgryta.
Sen var vi ute och tittade på djuren åkte upp till affären en sväng,
Andreas bror med familj kom en sväng så Eddie fick busa av sig lite med sin kusin Ronja.
Kl 21,00 hämtade jag svärmor på jobbet. Sen hem och sova.

Torsdag.
Kl 11,00 lämnade vi Eddie hos Ronja och så åkte vi till Marieberg.
Köpte en klänning som jag ska ha på dopet.
På vägen hem så hämtade vi upp Lillemor på jobbet strax efter kl 16,00 hämtade vi Eddie han och Ronja hade busat och lekt hela dagen och det hade gått jätte bra. Tack för hjälpen Mattias och Ullrika.
Sen sov Eddie 17-20 helt slut var han. Så kl 23,30 kom vi alla i säng till slut.

Fredag.
Jätte kallt va det 9- nästan hela dagen.
Kl 16,00 hämtade vi kristoffer i Laxå.
Vi hade "lill" julafton med hela Andreas familj vi åt skinka, potatisgratäng. Och till efterrätt blev det kladdkaka som jag bakat på dagen. Vi och barnen fick en jätte massa fina saker! Tack så mycket allahopa!!

Lördag och Nyårsafton.
Kl 16,00 kom Mattias, ullrika med sina barn vi åt fläskfile,potatis och sås.
Till efterrätt blev det vit choklad mousse som jag gjort.
Barnen lekte och vi vuxna pratade framför tv. Kl 20,00 åkte andreas bror med familj hem och kl 22,00 fick jag våra barn i säng. men blev själv så himmlans trött så på tolvslaget låg jag och sov. Andreas la sig 00,30.
Det var nog den tröttaste, segaste,nyktraste nyårsafton jag haft!!!

Söndag och nyårsdagen.
Kl 09,00 gick vi upp och kl 13,00 var vi på väg hem igen.
Vi hämtade hem mat från Mc Donalds plockade upp alla julklappar och tvättade all tvätt.
Igår så härjade det inbrottstjuvar i Tenhult.
De hade varit inne i min brors hus. Men de hade blivit skrämda av hans larm.
Så tur att vi har det och att vi hade kommit hem igår.

Måndag idag.
Gick vi upp kl 08,30 kl 13,00 va jag och pratade med prästen om dopet vi ska ha för Cajsa på Lördag.
Nu jobbar Andreas 14-22 så vet inte vad jag och barnen ska hitta på..




Eddie åker traktor med sin farfar.



Getterna är ute och går.
De äter knäckebröd, Eddie med!!



Cajsa myser hos sin farmor.

Eddie och Ronja busar.



Va har ni gjort nu??



Tomten kom.



Mer paket..



Mannen med mat.



Nyårsafton.



Efterrätten!!



Lite kläder som barnen fick.



2 st fina ljuslyktor som jag fick..



Andreas med alla bvarnen.. Eddie ville dock inte sitta still..

Ja det va denna vecka det..
puss hej

RSS 2.0