Hemma igen.

Och tillbaka till vardagen.
Barnen somnade i bilen hem och sov 16-18 lite sent.. och länge. Vi stannade vid drive in på Mc Donalds på A6 vi köptte med oss var sin burgre till kvällsmat som vi åt när vi kom hem. Det var full rulle på ungarna hela kvällen. kl 22.30 gav jag upp och la mig med de i våran säng. Till slut så somnade de. Nu ligger alla och sover bara jag är vaken. Idag ska det jobbas 8-19 och imorgon så är det nyårsafton!!
 
P&K

Söndag och snart hemfärd!

Igår när Kristoffr och Stona hade kommit så festade vi loss på lite mer smörgåstårta! Mums. Sen så kom tomten! 
Och vi hade julklapps utdelning hela kvällen. Vi fick en massa fint! Tack så mycket. 






När alla åkt hem så var det gott med en cider. 


Idag så har jag och barnen varit hos Ullrika. Barnen lekte och så fikade vi lite. Nu sitter vi och väntar på att Andreas och farfar kommer hem. De har varit iväg en sväng! 





Snart ska vi åka hem igen. Denna helgen har gått super fort! 

P&k

Lördag 28/12

Igår så åkte vi till Andreas föräldrar. Vi kom fram runt tre snåret. Mattias och Ullrika kom förbi en sväng med barnen annars så tog vi det lugnt. 

Idag vaknade barnen kl åtta. 
Vi åt frukost och tittade på tv, sen så åkte jag och Andreas till Laxå och hämtade Caroline och Robin. Nu har vi ätit god smörgåstårta druckit kaffe och fikat. Vi väntar på att Kristoffer och hans tjej ska komma kl fem . Sen blir det julklapps utdelning ikväll! 


Gott! 

Andreas var först på! 

Dukat bord.


Fin julgran

Så här ser jag ut idag! 

P&k

27:e december

Igår så jobade jag 9-19 så jag gjorde inte så mycket mer..
Idag åker vi till Finnerödja till barnens farmor och farfar. Vi stannar över helgen för att på måndag är det jobb igen..
Idag tar vi det lugnt dit vi kanske stanar i Hjo och går in på Hem&Hobby. Och ikväll blir det nog bara lite fredagsmys. Imorgon firar vi jul igen med Andreas alla syskon med.
 
Nej nu ska jagg gå och packa det sista.
 
P&K

Julafton och juldagen

Igår så jobbade jag 8-14 sedan så skyndade jag mig hem till mina föräldrar där mina syskon , moster, mormor och morfar var. Även Andreas och barnen hade gått dit lite tidigare! Vi åt god julmat, tittade på Kalle och öppnade paket! Vi fick mycket fint och det tackar vi för! När kl började att närma sig nio så åkte vi hem. Barnen somnade hos mig i soffan. Jag la mig strax efter vi hade lagt de i sina sängar. Jag fick sovmorgon idag. Riktigt skönt att gå upp kl nio. Idag så har jag jobbat 11-18.30. Fullt upp med mycket kunder har det varit idag! Imon jobbar jag 9-19 sedan är jag ledig i 3 hela dagar! 
Barnens julklappar på plats kvällen innan julafton. 

Glada barn på julaftons morgon! 

Mat dax! 

Mina killar. 

Jag och min morfar

Hej hej

Söta tjejer! 

Mina fina föräldrar! 

Ja det blev en toppen jul iår med. Och det nästa var ATG Cajsa var så söt mot tomten många pussar fick han! 

Dan före dan!

Jag lyckdes inte föra över några bilder idag heller..
 
Cajsa somnade tidigt igår strax före kl 18.00. Jag var också dödstrött så efter Solsidan gick jag och la mig men då vaknade Cajsa. Jag tog med henne in till våran säng hon somnade om till slut men det tog sin tid. Och så vaknade hon kl 07.00 imorse så det var skönt. Jag var rädd för att hon skulle vaknade tidigt..
Andreas tog med sig Eddie i säng de sover i Cajsas säng. hih ibland känns det som att man är med i den där Ikea reklamen där alla vaknar upp där de innte har lagt sig!!
 
Idag ska Andreas ta med sig Eddie till stan och jag ska städa och fixa med de sista klapparna och få det lite mysigt här hemma. sen när de kommer hem så ska jag iväg och jobba 17-22.15. Då får Andreas spela bingolotto.
Imorgon är det julafton!!
 
P&K

Söndagen den 22:a december. 4:e advent och 2 dagar kvar till julafton!

Fick lite sovmorgon idag. barnen vaknade 07.30 skönt!!
Vi gjorde mysfukost tills Andreas kom hem från jobbet kl 09.10.
Andreas kom i säng runt kl 10.00 då fixade jag lite här hemma sedan gick jag och barnen till Niklas och drack lite 11 kaffe. När vi kom hem så fixade jag lite käk sedan åkte jag och barnen till mamma en sväng. Hon har gjort det så julfint! Nu är vi hemma igen och snart är det kväller.
Imorgon ska Andreas ta med sig Eddie och åka in till stan en sväng. Han hade visst en julklapp kvar att köpa..!
Då ska jag försöka pass på att städa lite här hemma och välja ut vilka kläder jag ska ha på mig på julafton.
 
Och så var det det här med att få med lite bilder till inläggen.. Det går inte att föra över några bilder till datorn.. Vet inte vad jag gör för fel.. (Jag har fått en ny dator av Andreas i julklapp. Har försökt få över bilder flera dagar men det går inte.. Jag är ju inte så haj på det här.. Men ger inte upp snart så ska jag nog ha lite bilder att bjuda på.
 
P&K

Lördag 21:a december

Bara 3 dagar kvar till jul. Hur fort har inte december gått då??
Vi var på ett jätte fint julavslutning på öppna förskolan igår! Det var dans runt granen och så fick barnen en julklapp när vi gick hem.. Vi åt mat från krogen och hade lite fredgsmys hemma. Jag och barnen gick ut till hönorna så fick de lite lyx knäckebröd och makaroner. Kl 18.00 så åkte jag och barnen hem till min kusin Lizette och hade lite julmys. Vi åt skink macka, lussebulle, godis, must, kaffe och glögg. Barnen busade och hade jätte roligt.När vi skulle åka hem så fick de varsin godispåse. Tack! Min kusin Maria och hennes 2 barn var med och Petra med Filippa och Felicia så det var full rulle och högljut. Båda barnen somnade hos mig i soffan strax innan 20.30 de var helt slut. hihi Jag tittade på Solisdan som jag missade i söndags när jag jobbade, sen gick jag och la mig.
Idag så måste jag åka till Ikea.. jag har en julklapp kvar att köpa. Jag vill verkligen inte åka ensam med båda barnen det kommer att vara massvis med folk tror jag. Men det ska nog gå.
 
P&K

Julfest

Idag ska jag och barnen gå på öppna förskolans julfest/avslutning. Det blir fika och dans runt granen. Igår så var Eddie hos Susanne för sista gången iår. Så nu är han ledig fram till den 9:e Januari. Andreas jobbar natt ihelgen. Jag och barnen ska hem till min kusin Lizette med familj på lite glöggmys ikväll. Sen vet jag inte vad vi ska hitta på resten av helgen.
 
Men nästa vecka är helt fullbokad.
 
Vecka 52
Måndag jobb 17-22
julafton jobb 8-14 sedan hem till mina föräldrar och fira jul.
juldagen jobb 11-18.30
annadag jul jobb 9-19
fredag åker vi till Finnerödja
lördag firar vi jul i Finnerödja
söndag så åker vi hem igen.
 
Vecka 1
måndag jobb 8-19
nyårsafton. Då firar vi i Hjälmseryd
nyårsdagen åker hem igen.
torsdag jobb 9-19
fredag. LEDIG
lördag jobb 8.18.30
söndag dubbelpass jobb.
 
Ja jag har nog 2 veckor som är fullbokad med planering. Men det gillar jag!
 
 
P&K
 
 
 

Torsdag den 19:e december

Krångelnatt..
 
När jag kom hem från jobbet igår så pratade jag med Andreas och åt lite så kl hann bli mycket innan jag kom isäng. 23.30 när jag tänkte släcka lampan så kom Eddie in till mig och var törstig så vi gick ner drack vatten och kissade. När vi äntligen somnade till lite så vaknade Cajsa och ville ha sin napp så jag låg inne hos henne en stund tillls Eddie kom gnällandes. Så då gick jag in med han till mig igen runt 3 tiden så vaknar Cajsa igen och jag vaknade i hennes säng kl sex så det har inte blivit många timmas sömn inatt..
 
 
P&K

onsdag

Nu är det mindre än en vecka kvar till jul.
Igår så jobbade jag 9-19 så hela dagen spenderades på konsum. Direkt efter jobbet så åkte jag till Barnarp och hämtade/köpte en vagn. Jag hittade den på facebook kvällen innan. Det är en Emmaljunga skoter rosa/svart. Så idag har jag provkört Cajsa i vagnen och hon tycker om den. Min mamma har en sådan blå till dagbarnen och även min kompis Sara har en till sina pojkar.
Idag har jag varit på stan en sväng och köpte en ny julgran som jag och barnen har klätt i eftermiddag.
Jag och Cajsa har även varit och hälsat på hos Annelie och fick super god fika. Innan  vi gick ovh hämtade hem Eddie. Ikväll ska jag jobba 17-22.15 imorgon 8-17.00 sedan är jag ledig i 3 dagar innan det är dax att jobba hela julen.
 
 
23:e Måndag 17-22.15
Julafton 8-14.15
Juldagen 11-18.30
Annan dag jul 9-19
Ledig fre,lör och söndag..
Ja så här rolig är min nästa vecka..
 
P&K

3:e advent

Var det igår.
Jag var hemma och busade med ungarna hela förmiddagen. Sedan så jobbade jag 11-12.30 och åkte på julbord med jobbet 13-15 var hemma ca en timme innan det var dax för jobbet igen 17-22.15. Full rulle hela dagen lång.
 
Eddie kom in till mig imorse och låg och tjötade på mig att vi skulle gå upp. När jag äntligen orkade titta på kl så var den 05.30. Nej sa jag till han det är mitt i natten.. SOV!!! Och han somnade om till slut. Kl 07.15 vaknade Cajsa så då gick jag upp med henne. och vet ni vad? Eddie ligger och sover än...
 
I lördags så var Eddie på kalas och det hade gått super bra. Sedan åkte vi ut till Hjälmseryd till mamma och pappa och hälsade på en snabb sväng.Hämtade hem några skåp med släpet.
När vi kom hem så kom Linus och Linda förbi en sväng. vi bestämde oss för att köpa hem lite mat. Jag och Linda åkte till Liban Deli och hämtade sedan så åt vi hemma hos oss. Alla blev super mätta. sedan slog vi på en film, andreas somnade på en gång och jag var inte långt ifrån. Linus och linda åkte hem efter filmen. Och vi gick och la oss.
 
Idag ska jag hoppa in och jobba lite extra 9-18
Så nu är det dax att göra iordning sig..
 
P&K

Lördag.

Mina ungar är precis där jag är. Man får ju inte gå på toaletten själv.. Igår så skulle jag raka benen och jag skar mig på ena benat vid hälsenan. (aj) men Cajsa var snabbt där och torkade med papper medans Eddie hämtade plåster i skåpet i hallen. Tur att jag har mina små hjälpredor med mig överallt.
 
 
Igå så lämnade jag Eddie och tog med mig Johanna in till stan vi gjorde röda fina julnaglar.
När vi var klara så kom Karin in till stan. Vi satte oss på Chili Thai och åt lunch buffe! Sedan var det dax att åka hem och hämta Eddie igen.
 
Idag ska Eddie på sitt första barnkalas.
 
P&k

Lucia 2013

Idag är det Lucia och fredagen den13:e. Och lön dax!! Idag ska Eddie iväg på lussefirande så jag ska lämna han kl 8.30 då ska jag hämta Johanna så åker vi in till stan och får fina naglar.
 
p&K

12.e december

Imorgon är det Lucia och snart har halva december gått.
Nu är jag ledig i 3 dagar. Idag är det inget planerat men imon så ska jag och min jobbar kompis Johanna åka till stan och få fina röda julnaglar tänkte vi. Sedan efter så ska jag träffa min kompis Karin och luncha ihop. På lördag tog jag ledigt. .Eddie ska på sitt första barnkalas och jag ska skjutsa han dit. 10-12. Så jag måste köpa en liten present till hans kompis Ruth som fyllde 4 år i tisdags.
I tisdags var det sista gången på deras sim så de simmade halva tiden och fikade halva tiden.
Eddie har tagit 3 sim märken som jag måste köpa till han. Jag har inte anmält han till någon fortsättnings kurs men ska nog göra det. Han tycker att det är så kul.
 
P&K

Onsdagen den 11.e december

Fy sjutton va trött jag var igår på jobbet.. Kl nio var jag redo att slå igen ögonen men det var bara till att hålla de uppe. När jag kom hem från jobbet så stog jag och Andreas och pratade i hallen plötsligt hör vi en duns. Och ett skrik. Det var Cajsa som ramlade ur sin säng. Hon har haft sin säng i nästan 3 månader och det var första gången.
 
Jag behövde verkligen sovmorgon idag.. Båda ungarna kom in till oss kl sju imorse. Andreas skulle gå upp med ungarna men båda 2 gallskriker att de vill ligga kvar med mig. Han fick med sig Cajsa ner till slut. Eddie låg kvar hos mig till 8.15 då han väckte mig igen.. Då fick jag gå upp men kunde ha sovit minst en timme till. Vill inte vara så trött på jobbet ikväll igen.
 
P&k

Simmet

Idag är det sista gången på Eddies simskola. Men innan han ska dit så ska han hem till Susanne och julpyssla lite. Och så jobbar jag 15-22.15 ikväll så det blir ett himmla farande.
Igår så var vi på Eddies Luciafest men han ville inte vara med. Istället så var det Cajsa som stod där framme och sjöng!
 
 
Så här rolig var Eddie..
 
 
Cajsa i prickig klänning.
 
Barnen sjöng så fint sedan var det fika med lussebulle och kaffe innan tomten kom.
 
 
 
Ett mysigt avslut på gårdagen.
 
Jag jobbar ikväll och imon kväll.
Ledig torsdag och fredag
Jobbar lördag och söndag.
På söndag ska vi ut och äta julbord med jobbet på Riddesberg. Det ska bli gott.
 
P&K
 
 
 

Lucia fest

Nu är långa jobb helgen över för iår. Idag har jag tagit semester , skulle ha jobbat 17-22.15 men ikväll så är det Eddies Lucia fest och det vill jag inte missa.
 
P&K

7:e decmber

Nu har en vecka gått av december. Det knallar på framåt i bra takt tycker jag.
Igårkväll var jag så trött så kl nio låg jag i sängen. Andreas fick vara uppe och ta hand om ungarna som inte var trötta ett dugg. Men vilken snäll man jag har han ställde sig och gjorde köttfärssås halv nio bara för att jag skulle få med mig en matlåda idag. Hihi.  Kl 05.30 stog Cajsa vi trappen och frågade mamma var är du??  Jag hämtade henne och såå sov vi i våran säng till kl sju. Så nu har jag lite bråttom så jag hinner itid till jobbet..
 
Ha dett så bra så länge..

Fredagen den 6:e decmber

Å vad jag gillar mina lediga fredagar! Men jag har en lång jobb helg framför mig. Lördag 8-18.30 och söndag dubbelpass 6.45-13.00 och 17-22.15..
 
Igår så hann jag städa nedervåningen och badrummet. Vi åt god lax till middag, Sedan åkte vi och handlade lite, innan vi åkte på kalas för att fira Felicia. Vi var hemma strax efter kl 19.00. cajsa somnade kl 20.00 och Eddie kl 21.00jag och Andreas började att titta på en film men orkade inte titta klart..
 
Idag så vaknade jag kl 05.00 låg och lyssnade på blåsten utanför och undrade hur mycket snö det hade kommit.
Kl06.20 kom Cajsa in till oss så då gick vi upp allihopa. Nu har vi ätit frukost och tittat på julkalendern.
Det har inte kommit så mycket snö men det snöar än och blåser. Hade vagnarna på altanen inatt men det har blåst in en massa snö där så de var täckta. 
Idag får det nog bli en massa inne mys!
 
P&K

Otur...

Det gick hyfsat bra att jobba igår. Blev lite yr då och då. Strax efter kl 16.00 så ringer Andreas och frågar om jag kan komma ifrån jobbet en sväng? Kl 16.30 hämtar jag han och vi åker in till akuten han hade slagit i armen och hade ett fint snitt. Det hela slutade med 3 stygn, men det var tal om operation då det var så djupt.. Men skönt att han slapp det. Så det blev inget mer jobbat igår. Vi hämtade barnen och åkte hem och myste. Andreas blev sjukskriven i 2 veckor så det inte skulle komma in något smuts i såret.
 
I eftermidddag ska vi på kalas hos Fellica som fyller 3 år imorgon!! Liten börjar att bli stor!
Nu tänkte jag försöka stor städa.
 
P&K

Underbart.

Jag var inte yr nu när jag gick upp ur sängen. Jag vet inte hur många ggr jag har vaknat inatt och tänkt, ja får inte sova på höger sida...
Så det kommer nog att gå bra på jobbet idag..
 
P&K

Kristallsjukan!

Ja det har jag åkt på.
Det började igår morse när jag klev ur sängen. Jag kände mig alldeles yr och kunde inte gå rakt men jag tog mig till jobbet. På jobbet så fick jag 3 svimmningsliknade känslor/ attacker underdagen. Och mådde lite dåligt och kände mig yr. När jg hade hämtat barnen och satte mig i soffan så fick jag en attack till vilket jag tyckte var konstigt när jag satt still. Imorse så var jag lika yr och kunde inte gå rakt. (Hellikopterfylla) Så jag ringde till Vårdcentralen och fick en tid dit kl 11.15. Där konstaterades det att jag har kristallsjuka. Det är de små kristallerna som sitter i örat som har flyttat på sig och satt sig på balansen. Det finns inget svar på varför man får det, men det drabbar oftare kvinnor än men. Läkaren gjorde lite olika saker med mitt huvud. Jag fick ligga på en brits och hålla huvudet still i olika vinklar 3 min i varje vinkel. Det var jätte läskigt och jag blev super yr i varje vinkel. Men när han var klar så kändes det genast bättre. Fick klarare blick och syn. Men jag känner mig yr då och då. yrslen kan sitta kvar i upp till 2 veckor och blir det inte bättre efter det så får  man göra om behandlingen. Jag får inte böja huvudet bakåt eller ligga på höger sidan på ett dygn nu. Så hoppas att jag inte vänder på mig i sömnen. Detta är verkligen skit jobbigt.
En del blir ju så dåliga att de spyr av yrslen men det har jag sluppit.
Jag ska jobba 8-19 imon så hopas att jag får må bättre då!
 
P&K

Måndag 2:a december

Idag ska jag jobba 8-19 riktig långdag.
Ledig imon och på onsdag jobbar jag 8-19 igen.
ledig torsdag och fredag och så jobbar jag långhelg sen.
 
På torsdag eftermiddag ska vi på kalas hos söta Felicia som fyller 3 år.
 
P&K

1:a advent 2013

Vi kom iväg strax efter kl 11i förmidags. Vistannade till i Vrigstad på en pizzeria och käkade lite. Innan vi åkte lite fel tills vi hittade rätt Hjälmseryd. 3 st stora röda hus äger nu mina föräldrar. I hus 1 är det 4 lägenhter som de ska hyra ut. I hus 2 ska det bli fik och deras övernattningslägenhet och i hus 3 ska det vara B&B. Så de har mycket att stå i nu innan det är tänkt att öppna i Maj. Meen det var mysigt och låg nära en väg vilket är bra.
 
 
Här ser ni hus 1.
 
 
Hus 2 Cafe huset.
 
 
Hus 3. B&B
 
 
 
 
Bild tagen från hus1 ni ser hus 2 och 3.
Fiket och B&B
 
Det var även ett stort garage, föråd, hönshus med stor gård, en mysig damm.
Blir nog ett super mysigt cafe. Tänk att sitta ute i den stora trädgården och fika på sommaren.
 
 
 
1:a advents mys hos oss imorse!
 
 
Det här är våran höna Agda hon är aldrig ute utan sitter alltid inne och skiter i hönshuset..
Så nu vet ni det. Haha
 
Hoppas att ni har haft en bra helg. det har vi.
 
P&K
 
 
 
 
 
 

1:a decmber och 1:a advent

Nu har julmånaden kommit hit!!
 
Jag har inte skrivit på ett par dagar..
I torsdags så jobbade jag 9-19 sen blev det inte mycket gjort.
I fredags så hängde jag med min bror Niklas till Ullared så nu är jag klar med alla julklappar!!
I lördags (igår) så stog jag på loppis i ridhuset här i Tenhult. 8-14 det blev kallt om fötterna kan jag lova. Vi hade rensat här hemma och prismärkt allt och gjort ett jätte jobb. Men sålde inte alls mycket.. Så vet inte om det var värt allt jobb. Men man kanske skulle ta med allt till Kulturhuset någon gång och stå där.
 
Idag söndag. Nu har jag och barnen ätit frukost och så har de öppnat sina julkalendrar. Nu leker de för fullt.
Senare idag så ska vi åka till Rörvik, mina föräldar har köpte flera hus där på en parkliknande tomt.
De ska öppna Cafe och B&B till sommaren så de har mycket att stå i nu.  Så det blir en sväng dit idag och kolla in allt!
 
Jag blev lite sugen på att träffa lite folk igår och ta en öl eller två. Men det slutatde med en öl i soffan till Så mycket bättre. Känns ju bra idag att man mår bra. Men det är ju inte så ofta som man har schans till att festa till det lite nu för tiden..
 
P&K

RSS 2.0