Fredagen den sista februari

Idag vill jag börja med att gratulera min svärmor/barnens farmor som fyller år!! Grattis grattis.
 
Idag har mitt dagbarn L varit och hälsat på en stund på förmiddagen. Mitt andra dagbarn E är här för första gången med han ska vara här 07-15 idag och det har gått hur bra som helst. E och Eddie leker jätte bra med varndra. Efter maten så hade vi lite sagostund och Cajsa somnade så gott. Hon sover än. Jag och killarna har bakat lite fredagsfika, chokladmuffins med vit choklad i! Så fina och supergoda blev de.
Jag ska passa Filippa och Felicia en stund i eftermiddag, då kommer nog Sara och killarna förbi så fullt upp med en massa barn idag. Ikväll blir det nog fredagsmys med hamburgare. Andreas jobbar till 18.10 ikväll.
 
Igår så var vi på ikea en sväng och köpte ett högskåp och en hylla till köket. Ni ska få en före och efter bild sen.
 
P&k

Onsdag

Idag kommer W 9-14, vi har inga planer på vad vi ska hitta på idag.. Igår så var vi i skogen. och efter maten så gjorde vi trolldeg och målade med vattenfärg.
 
Eddie har sin gympa i eftermiddag.
Och så ska vi hem till Johnna och Svea en sväng med.
 
Stackars min lilla oturs pojke.. Ihelgen så var vi på loppis då köpte han en slangbella en i plast och gummi.
Igår så låg han och lekte med den i soffan rätt som det är så hör jag ett gallskrik han har lyckats smälla till sig själv under ögat. Idag har han ett fint snitt under ögat och är helt svullen. Kommer nog bli en blåtira av det där..
 
 
P&K

Måndag forts..

Jag och barnen har varit hos Katarina 9-14 hon tyckte att vi skulle stanna över middagen med så det gjorde vi.
Vi gjorde en trolldeg och så var vi ute och lekte. När vi kom hem så kom granntjejerna upp så barnen leker än. Vi har precis ätit mellis. Jag har passade på att städa lite i källaren. Imorgon kommer det en kompis hit som väntar sitt första barn, hon ska få lite kläder och handdukar som jag har rensat upp. Hela källaren är full med kläder och skor som jag vill sälja. Jag får väl lämna in på någon bytar dag framöver.
Jag har en hel banan låda med tjej kläder i storek 86 ca 57 plagg. Någon som är intresserad av att köpa? Hade tänkt mig 300kr för det..
 
Nej nu skajag fortsätta städa lite..
 
P&K

Måndag den 24:e februari

Helt galet va fort tiden går.
Redan gått 2 månader sedan julafton.
Och snart har hela Februari gått med.
Snart är det Mars och sommartid, man märker redan av att vi går mot ljusare tider.
 
Idag ska jag och barnen gå hem till min arbetskamrat Katarina.
Andreas jobbar eftermiddag denna vecka, jag kom på att jag har bokat upp mig på en massa träning denna vecka men får nog tänka om och boka in barnen på lite barnpassning.
 
P&K

Söndag.

Igår så åkte vi till x-tra köp och köpte lördagsgodis sedan vidare till Erikshjälpen. Där fyndade vi en repstege till trädgården och så ett par kavat gympaskor till Cajsa. När vi kom hem så rensade jag och barnen beland allt vårat pyssel matriel. Jag fick en hel del i fredags. Så nu är förådet påfyllt. Lim, saxar, papper, glitter, silkespapper, tuschpennor, kritor, målarfärg, penslar mm. Eddie verkligen älskar att sitta och pyssla. Så igår så gjorde vi lite påskpyssel. Lite tidigt men nu har vi övat så vi kan göra det med dagbarnen sen. Sen så blev det godis och film mys innan barnen fick ta sig ett bad. Andreas tittade på os medans jag tittade på filmen, Vi är bäst. Helt okej film men lite tråkig..
 
Idag så var det min tur att få sovmorgon. Jag väckte Andreas så han skulle gå upp med barnen. Vilket resulterade i 2 tjuriga ungar som inte alls ville gå upp med pappa. och en tjurig pappa som fick gå upp. Han fick med sig Eddie ner till slut men Cajsa stannade kvar hos mig. Kl 9.30 väcker jag henne. Hon har aldrig sovit så länge innan..
Aja det var skönt att få sova lite längre ixdag iallafall. Cajsa vaknade kl 00.20 och gallskrek ett bra tag inatt tills jag kom på att hon ingen napp hade. Så större delen av natten har jag sovit hos henne, fast man sover ju bäst i sin egna säng.
 
Strax ska vi åka till Konsum och köpa frukt till veckan. till middag idag får det bli pulled pork.
Och så ska vi åka till en loppis i Huskvarna.( Som är var 4:e söndag)
 
I morgon är det jobb igen, men har dock inga barn så jag får nog gå hem till någon annan dagmamma och kolla läget lite.
 
P&K

Lördagen den 22:a februari.

Grattis caroline på 24 års dagen!! (Andreas lillasyster).
 
Träning.
I torsdags så körde jag och Sara ett pass på gymmet medans hennes son Oliver var på Funky kids. När de åkte hem så gick jag på ett rpm pass.
Igår så körde jag ett cx pass.
Det känns allt lite i kroppen idag
 
W
W inskolning har gått bra och nu kommer han att börja gå 15 timmar i veckan.
Tis, ons och tors 9-14 varje vecka.
Om en månad ca så kommer E och L att börja hos oss.
 
Idag har vi lovat barnen att vi ska till stan på loppis och sen åka och köpa lördagsgodis.
Men Andreas är helt inne i os tittande så vi får se om vi kommer iväg..

Aja lördagsgodis kommer barnen att få i vilket fall som helst. Veckans höjdpunkt.
 
Jag längtar som en tok efter när jag och Frida ska åka till Spanien det är redan 18-19 grader där. Så hoppas att det kommer vara riktigt varmt och skönt när vi åker ner..
Eddie frågar varje dag när vi ska åka till Spanien igen. Han riktigt längtar efter att åka dit igen. Så jag har inte sagt något om att jag ska dit.. Men i sommar så ska vi åka hela familjen!!
 
 
P&K

oplanerad utflyckt.

Igår så åkte jag med mamma till Ullared. Vi åkte kl 14.00 och var hemma 22.00. 4 h ibilen och 4 h inne på Ge-kås.
Det var kul att komma iväg lite, kalaset gick på 1367kr så inte så farligt jag höll hårt i pengarna. Jag shoppade även för 380kr leksaker till dagbarnen. (Jag får  leksakspengar 2 gånger om året att köpa leksaker/ pyssel som jag tycker att vi behöver här hemma.) Igår så köpte jag en diskho, pärlor,hinkar och spadar till sandlådan.
 
Idag ska W vara här 9-14 och Eddie har sin gympa ikväll 17-18..
 
P&K

Givande föreläsing.

Igår kväll så var jag på en föreläsning som hette Barnen och Vi. Den höll på i 2 timmar och man blev inte uttrkad en sekund. Den handlade om barnuppfostran och hur de blir som stora hur de har blivit fostrade som små... Väldigt intressankt.
 
Idag fortsätter inskoliningen av W och ikväll ska det tränas.
 
P&k

En jobbig dag blev det..

Fy sjutton va trött jag var igår... Kl 18.00 så var Cajsa också trött så då gick vi och la oss. cajsa somnade på en gång. Skönt tänkte jag men då kommer Eddie och krånglar.. Han går upp och ner för trappen ett par gånger tills jag säger till Andreas på skarpen att hålla Eddie nere så jag kan få sova utan att bli väckt hela tiden..
Kl 23.00 vaknade Cajsa och tyckte att det var morgon och ville gå ner.. så jag har fått säga till henne några gånger att det är natt och mörkt ute.. Sen så sov vi till kl 07.00 då Eddie kom in och väckte oss.
Men fy för att vara så trött en hel dag.. Nu får det dröja ända till Spanien innan jag dricker igen..
 
P&K

Rolig kväll.

Det blev en så himmla rolig och lyckad kväll igår.
Jag lämnade barnen hos mina föräldrar strax innan kl 18.30 sedan skjutsade pappa mig till Konsum där jag mötte upp några som jag kunde åka med hem till Carina. När alla hade kommit så åt vi planka, tjötade drack kaffe och åt kola pajen som jag hade med mig. Och så slank det ner en hel del alkohol. Vi började att spela spel och skrattade helt hysteriskt. Hahaah. Och tiden den bara sprang iväg som vanligt... Kl 02.00 låg jag i min säng och sov gott till kl var 06.30, det är väl konstigt att man inte kan sova längre när man får.. Jag gick ner och kissade och drack ett glas vatten sedan somnade jag om till kl 09.00 nu har jag duschat och äter frukost.
Snart kommer barnen hem och jag känner att detta kommer nog att bli en väldigt jobbig dag..
 
P&K

Bilder

 
 
Min mamma får hjälp av Eddie att öppna presenter igår.
 
 
Matdax.
 
 
 
Fika!!
 
 
 
Mer fika idag. När jag och barnen hade varit på Ö&B så åkte vi till Öggestorp och fikade på Rommelsjöcafe där.
 
 
Min lilla hjälpreda/slicka skålen tjej. I köket idag.
Idag så åt vi polled pork, ris och kebab sås till middag. Så gott. Och så har jag gjort en kola paj som ska med ikväll!
 
P&K
 
 

Lördagen den 15.e februari.

Igår så var det alla hjärtans dag. Jag fick ett presentkort av mannen på Frisör Salongen här i Tenhult. Så nu ska jag bara boka tid och göra mig fin i håret. Jag vill inte klippa av för mycket (då jag vill spara till långt hår) men det måste toppas lite och så tänkte jag färga håret för det har jag aldrig gjort hos en frisör. Dagen gick i ett igår som vanligt. jag hade W här på inskolning sedan så åt vi mat och så fick det bli en storhandling på Willys innan vi gick hem till mina föräldrar för att fira min mamma som fyller år på alla hjärtans dag. Andreas var inne 10 min sedan var han tvungen att gå till jobbet då han jobbar natt ihelgen. Jag och barnen gick hem kl 21.30 mätta av all god mat och fika.
 
Imorse så bokade jag äntligen resan till Spanien. Det ska bli underbart och kul att komma iväg med Frida vi ska ha det så mysigt!
Nu har jag och barnen duschat och strax ska vi åka till stan och Ö&B vi ska köpa lördagsgodis och en ny vaxduk till köksbordet. Vi har även packat övernattningsväskan då barnen ska sova hos mina föräldrar inatt. Jag ska hem till min gamla jobbar kompis Carina där resten av gänget även kommer till. Så ska vi ha en fest och spelkväll ska bli himmla roligt. Jag sak stå för efterrätten så den ska jag hinna baka efter middagen idag.
 
P&k

Brandstationen

Lite bilder från igår när vi var på minizoo.
 
 
 
Man får vara ute mycket som dagmamma.
 
 
 
Mycket lek i skogen och hemma i trädgården har det blivit denna vecka.
 
Nu lite bilder från Brandstationen idag.
 
 
 
Efter brandstationen så åt vi mat på Burger king som var väldigt uppskattad med lekhörnan innan vi åkte hem.
 
När jag kom hem så hade jag fått ett paket av min fina vän sara.
 
 
 
Tack va gullig du är. Det var en fin scarf i.
 
P&k
 
 

Minizoo

Idag har vi varit på minizoo i Tenhult med alla dagmammor och barn.
W hängde med oss hem och åt mat idag med och det gick bra. Fick reda på igår att tjejerna M och E som skulle börja här nästa vecka har fått plats på förskola där de bor så de börjar ej hos mig. Så jag kommer att ha en lugn första månad med 1 barn sedan i slutet på mars kommer det att börja 2 st killar till. Imorgon ska vi till Brandsationen ska bli kul!
 
Igår så kom jag lite tidigt till träningen så jag tänkte att jag skulle passa på att springa lite innan. Jag höll min vattenflaska i ena handen och mobilen i den andra handen jag märker inte att bandet redan är i gång.. så jag ramlar rätt ner på högersidan och tjofs in i väggen. jag har skrapmärken på axel och knät ont i fingrar axel och benet.. Kunde gått riktigt illa det där men såg nog lite roligt ut.. Skrapmärkerna svider som eld då skinnet är helt borta.. Kommer bli fina märken..
 
P&K

Tisdag den 11:e februari.

Igår så kom det en lite kille W hit och hade sin första inskolningsdag. Det gick jätte bra han var så söt och snäll. Föräldrarna var med hela tiden 9.11.30 Idag kommer de kl 9 igen vi ska vara ute en sväng innan vi går in och äter frukt. Så får vi se i slutet i veckan om han är kvar hos oss helt själv några timmar och äter mat här. På onsdag nästa vecka börjar inskolningen av 2 tjejer. M och E och i slutet på mars så börjar det 2 killar till här E och L.
Så totalt 5 dagbarn kommer jag att ha och så blir det ju alltid 7 barn hemma med mina egna.
5 barn födda 10. En född 11 och en född 12 så det är ganska samma ålder på de och jag tror att vi kommer att ha jätte kul kommer bli bra det här.
 
 
På fredag fyller mor min år så jag ska smita in till stan en sväng när W gått hem idag, så jag har en present att ta med mig när vi ska dit på fredag. Andreas ska jobba natt i helgen så han kommer vi inte att se mycket utav.
Jag ska hem till mina gamla arbetskamrater på lördagkväll så barnen ska sova hos mamma och pappa. Jag ser redan fram emot min sovmorgon på söndag!!
 
P&K

Lördagkväll

Denna dagen har gått i ett. Jag har fått mycket gjort. Bakat bullar, städat, badat med barnen hos mina föräldrar, hälsat på hos Andreas på hans jobb ätit mat med han, pappa har varit här och druckit kaffe.. Men så har Eddie även testat sina gränser idag.. Han testar mig hela tiden för att se hur mycket jag går med på, jag är riktigt trött i huvudet nu efter allt bråk. Cajsa har somnat för natten, Eddie har lugnat ner sig nu och ligger jämte mig och tittar på tv. hoppas han somnar i tid idag med. Andreas slutar jobbet kl 20.00 då ska vi titta på en film men vet inte om jag orkar det. Jag kanske skulle passa på att sova så man är piggare och gladare imon,.
Andreas jobbar 9-22 imon så jag är ensam med barnen hela dagen och inget har vi inplanerat..
 
P&K

Det är mycket nu.

Ja det är mycket att ta in nu. Igår så var jag och barnen på bergatrollet det gick bra och var roligt. På Eddies 4 års kontroll så gick allt super bra. Han är 110cm lång och väger 17kg.
På kvällen  så var det personal möte. Det är mycket att ta in har fått en pärm med en massa papper i. Med regler och hur vi arbetar med och för barnen. Det är mycket att ta in men kommer nog snart in i det.
Idag har jag hälsat på hos Agneta i Ödestuge fick se hur de arbetar och har/gör allt.
Imrogon så ska jag till Karina i Huskvarna.
 
Om en timme ska jag följa med Eddie till hans gympa. Jag ska passa på att ta en långpromenad under tiden.
På fredag ska jag och Andreas till Ikea och shoppa lite som behövs till vårat hem.
 
P&K

Tisdagen den 4: e februari

Igår kväll var jag riktigt trött tog med mig barnen i säng och nattade de kl 18.30 tänkte att jag skulle ha tittat på familjen annorlunda kl 20.00 men jag vaknade kl 20.20... Jaha. Det var ju skönt att sova i nästa 2 timmar. Men något tv tittande blev det inte.. Andreas kom hem 21.00 då åt vi en macka och tjötade lite sen somnade jag runt 22.00. Cajsa vaknade kl 02.00 inatt och ville ha vatten hon drack en hel flaska.Kl 06.00 tyckte barnen  att det var morgon. Men jag är fortfarande lika trött. Det kommer att bli en lång dag..
 
Jobba på bergatrollet 8-14.30 kl 15.00 ska jag med Eddie till bvc på hans 4 års kontroll sen så är det personalmöte ikväll kl 17.30- 20.00 fullrulle men det gillar jag!!
 
På torsdag ska jag gå en ryggutbildning på en timme. Det kan vara bra tycker jag så man lyfter rätt och sparar på sin rygg så mycket som möjligt.
 
P&K
 
 
Jag bjuder på en bild på mig!
Vi ska även gratta Eddies kompis Oliver som fyller 4 år idag!!
 
P&K
 

Bilder

Och så har jag ju varit lite dålig på det här med bilder så nu kommer det några!!
 
 
 
Cajsa och Felicia fikar.
 
 
Eddie och Oliver har pysslat och busar.
 
 
 
Lite kalas bilder från Eddies 3:e kalas när hans farmor och farfar och kusiner var här.
Så nu är allt kalasande över för han.
 
 
 
Jag fick tårta och blommer på jobbet i lördags. Tusen tack ni har varit jätte bra arbetskamrater.
Lördagen den 15:e februari ska vi hem till en jobbarkompis och festa till det lite. Det ska bli skoj..
 
P&K
 

3:e februari

Nu har jag jobbat mina sista timmar på Konsum. Helgen gick fort, det kändes lite konstigt att stänga och gå hem igår och att det kanske var sista kvällen som jag gjorde det. I april är det 13 år sedan jag började att jobba på Konsum så det har ju varit en del av mitt liv ganska länge.
Men nu har jag ett nytt liv med små barn. Det ska bli väldigt skönt att slippa jobba på kvällar och helger och att få vara ledig alla röda dagar.
Börjar min första vecka med en ganska lugn start.
Idag ska jag till Ylva min nya chef och skriva anställningsbevis och prata lite.
Imorgon ska jag vara med på Bergatrollet och så är det personalmöte på kvällen.( En kväll i månadern så är det personal möte. Så kvällar slipper jag inte helt.)
På onsdag ska jag hem till en dagmamma i Ödestuge och hälsa på och på torsdag ska jag hem till en annan dagmamma i Huskvarna. för att se hur de lägger upp dagarna.
Fredagen håller vi öppen än så länge. Kanske ska träffa Ylva igen då.
Så blir nog en bra vecka detta.
Jag vet att det är 3 barn som tackat ja till en plats hos mig. 1 pojke som börjar nästa vecka och veckan efter det så börjar det 2 tjejer som är syskon. Sen så  blir det nog 1 eller 2 barn till från mamma när hon slutar.
Det ska bli kul och spännande att prova på ett nytt yrke.
 
 
Jag skrev förra veckan att det inte blir någon resa till Spanien i maj men nu har jag pratat med en kompis som heter Frida och hon vill gärna följa med mig. Så på fredag när hon får sitt nya pass bokar vi resan. Ska bli så himmla skoj. Alltid roligt att ha något att se framemot. känner mig glad!!
 
P&K

RSS 2.0