Bodycombat

Nu är jag hemma igen efter att ha varit och tränat en timme bodycombat 18-19.
Guu va kul det va sist jag gick på detta pass va i januari förra året innan jag blev gravid med Cajsa.
Att man kan sakna ett träningspass så mycket.. Det va riktigt roligt att få köra detta igen och svettig blev man det droppade och rann från pannan.. Så bodycombat vill jag verkligen köra i höst och rekomendera till er andra där ute i träningsvärlden!
 
Nu har jag slängt i en hårfärg i huvudet som ska sitta i en timme innan jag tar mig en dusch och tittar på veckans sista Robinsson avsnitt.
 
P&K

Spruta.

Idag så fick vi lämna Eddie en timme tidigare. Så kl åtta lämnade vi han och åkte till Huskvarna hade tid för Cajsas spruta kl 8.20. Hon va så duktig och sa ingenting.. Sköterskan blev också förvånad!
Cajsa blev tvungen till att ta denna spruta för att vi ska åka till Spanien om 2 veckor. Hon får ta om den igen när hon  är 18 månader. Eddie fick också ta denna spruta när han va 10 månader innan vi åkte till Tahiland. Och igen när han va 18 månader.
Nu hoppas vi på att hon inte reagerar på sprutan om hon gör det så kommer det när vi är i  Spanien.
De kan få feber och prickar av den. Eddie reagerade inte alls på den så nu hoppas vi på samma tur med Cajsa!!
 
P&K

Träning.

Nu så har jag varit duktig och löst ett 18 månaders abonemang på Berga träningsstudio här i Tenhult.
Det kostar mig 250 kr i månadern och jag får träna så mycket jag vill. Gå på alla grupp pass och träna när jag vill i gymmet. Så nu ska jag försöka gå ner 10kg?! innan jag börjar jobba är det tänkt.. men hur fan ska jag klara det på 4 månader?? hummmm jaja 5 kg då? Ja det hoppas jag på!!
 
I måndags så hade jag vilodag.
Tisdags tränade jag 30 min cx och 30 min spinning
Onsdag 30 min cx och 45 min  spinning
och idag så ska jag gå på något som heter bodycombat 1 timme.
Gick mycket på detta innan jag blev gravid med Cajsa och tyckte att det va skoj.
Det är olika slag och boxning mm i ett!
Sen får det bli vila fredag, lördag och söndag. (kanske springer en runda på fredag).
Och så får vi se vilka pass jag går på nästa vecka. Minst 2 pass i veckan ska bli av för att abonemanget ska gå ihop sig. Och på torsdag startar mamma/barn gympan med!
 
P&KTr

Bvc.

Gick bra idag. Eddie kunde det han skulle och de tyckte att han pratade bra och va duktig för sin ålder med allt.
 
Eddie va nu 97,2 cm lång och vägde 13.8kg
Cajsa va nu 74 cm lång och vägde 9.8kg.
Har även ringt till vårdcentralen i Huskvarna idag poch fick en tid till Cajsa på Torsdag 8.20 så hon hinner få sin spruta hon måste ta innan vi åker till Spanien hade helt glömt bort att hon behövde ta en innan vi åker så hoppas att hon slipper bivärkningar av den, får hon det så dyker de upp i Sapnien isåfall..
 
over and out..

1 vecka kvar till Ullared

och ge-kås..
 
På lördag morgon åker vi 3 bilar med 3 tjejer i varje bil till Ullared och Ge-Kås. Vi har hyrt 2 st 5 bädds stugor så vi ska stanna över natten och gå in en sväng igen på söndagen innan hemfärd.
Jag har lyckats spara undan 5000 kr som jag ska ha med mig och en lång lista har jag gjort!
Ska försöka köpa födelsedagspresnter till barnen och julklappar så det blir helt klart och så ska jag köpa till barnens kusiner med.
och så blir det (hoppas jag ) en hel del smått och gott till mig och hemmet. Andreas ska få kalsonger och så kanske jag hittar en julklapp till han med..
 
Idag så ställde Cajsa sig upp i köket och gick hela 5 steg innan hon satte sig ner. Oj ojoj nu komer vi att få det fullt upp!!
 
Kl 13.30 ska vi till BVC Eddie ska på 2,5 års kontroll och Cajsa på 10 månaders kontroll.
men först lite mat!!
 
P&k

Ö&B

Nu har jag och barnen kommit hem efter våran shoppingrunda. 450 kr gick det på men känns inte som jag handlade så mycket när man ser det på bild! Men nu slipper jag köpa det när jag ska till Ullared!!


Söndag..

Full rulle hela dagen igår..
Anneli och Sixten kom kl 10.30 och stan nade till kl 14.00 vi fikade och tjötade och åt mat.
Kl 14.15 kom det ett par från Vetlanda som köpte våran syskon vagn som vi har haft ute på annons på Blocket. Så nu är vi en vagn fattigare men lite mera pengar till reskassan. sen så åkte jag och barnen till Andreas en sväng sedan vidare till affären hem och lämna av allt och vidare för att möta upp sara och Oliver vid det nya dagis som heter Blomsterängen där tänkte vi att barnen kunde leka lite. på vägen dit så ringde Karin och undrade om jag hade sett de? Va? de hade precis åkt förbi mig. De hade varit hos en klasskompis till karin som bodde i närheten så de gjorde en chansning för att se om vi va hemma. så de kom också till lekparken en sväng sedan åkte vi hem till mig drack kaffe och åt bullar. Så kl 19,30 va jag och barnen ensamma igen. andreas sluatade jobbet kl 20.00 så han va hemma strax efter det och då hade jag gjort kantarellstuvnings varma mackor till kvällsmat. de blev super GODA!!
 
Jag fick även en present av mannen min igår på Butiken här i Tenhult, (presntkort).
De har så mycket fint! Undrar va jag ska köpa där?
 
Gå in på deras hemsida och kika runt.
www.butiken.biz
 
Ja så full rulle va det hel dagen igår!!
 
Andreas cyklade till jobbet strax innan kl nio, så nu äter jag och barnen mellan mål.
Vi ska ta och åka in till Ö&B och handla lite snart har en lång lista med med tråkiga men behövda saker jag ska köpa..
Som typ tvål, diskmedel,tvättmedel,deo, tandkräm mm.mm.
 
Sen kanske vi åker till Vissmålen en sväng det ska vara bagagelucke loppis där idag.
P&K
 
 

12 År

Idag så är det 12 år sedan som jag och Andreas blev ett par och så har vi varit förlovade i 10 år och snart gifta i 2,5 år. Vart tar åren vägen?!
I onsdags va det även 5 år sedan jag tog mitt körkort, (något av det bästa jag gjort.)
Vi firade iallafall detta med att gå på bio i onsdags.
Vi såg Snabba Casch 2 och den va bra så nu får vi väl vänta ett år eller så på 3:e filmen..
 
Det hade gått bra med barnen hemma och båda 2 låg och sov i sina sängar när vi kom hem.
Tack mamma och pappa för att ni ställde upp!!
 
 
Nu går det undan med Cajsa här hemma hon ställer sig upp helt själv på golvet och kan ta ett steg eller två. Med gåvagn så springer hon fram så det dröjer nog inte länge innan hon går riktigt bra. och när vi är i Spanien kommer hon nog gå helt.
 
 
Cajsa på öppan förskolan.
Dit har vi gått 2 gånger denna vecka.
I måndags så öppnade de igen efter sommaruppehållet. Då va jag där med båda barnen och i onsdags tog jag med mig Cajsa dit  när Eddie va hos Susanne.
 
 
Cajsas nya favorit sovplats?
 
 
Lite bullar har jag bakat i veckan hela 80 st blev det!
 
I helgen så jobbar Andreas hela dagarna.
Så idag kommer Anneli och lilla Sixten hit på fika på förmiddagen och imon ska vi n og träffa Sara och Oliver en sväng!
 
P&k

Resultat.

Blodomloppet som jag har tränat som en tok för i 2 veckor blev en liten besvikelse.
Min tid på vårruset va 31 min och detta ville jag ju slå men när jag berättade detta för de jag åkte med in till stan så sa de att det kan du glömma och de hade rätt...
Min tid blev 34.50 men jag är ganska nöjd ändå för det va 3 km uppför och 2 nedför, (vårruset är ju en raksträcka). Så jag får nog va ganska nöjd ändå. Det va strålande sol så svettig blev man och så fick man vatten som först efter 4.5km och då struntade jag i det för jag va ju snart i mål men starx innan mål så blev jag så illamående trodde att jag skulle spy rakt ut så jag gick imål vilket inte va kul alls. Ville ju ha sputtat in i mål..
 
Jajja bara till att ta nya tag!!
 
 
Ikväll så ska jag och Andreas på bio och se Snabba cash 2. så snart kommer mamma och pappa hit och tar hand om barnen några timmar..
 
P&K
 

Blodomloppet

Ja ikväll så smäller det!! Kl 18.45 så startar min springgrupp men ska träffa ett gäng tjejer på Berga redan kl 17.30 för att samåka till stan och så måste jag hämta ut min nr lapp med innan.
Värmde upp med 60 min spinning igår och lite styrketräning för armarna efter det.. Idag så ska jag vila och äta så jag orkar springa ikväll. Dagen började bra med sovmorgon till kl 8.42. Andreas lämnade Eddie hos Susanne , medans jag och Cajsa stannade hemma nu har Cajsa sovit och vi ska snart äta mat. p&k

Veckans träning

Måndag. Vila
Tisdag. 2 promenader på 5km var
Onsdag. 30 min CX
Torsdag. 45 min spinning.
Fredag. 5km spring runda
Lördag. Vila
Söndag. 5 km promenad.
 
Nu har jag varit riktig duktig och tränat bra i  2 veckor tycker jag.
Imorgon när jag vaknar ska jag springa 5 km och även på tisdag kväll då blodomloppet är!!

17-19/8

Så har vi tillbringat helgen i mullsjö camping på lite släktkalas!!
Vi kom fram runt tre tiden på fredags eftermiddagen och en efter en så dök alla upp. kl sju så va det middag super gott och lite fest framåt kvällen. Kvart i sju lördag morgon vaknade barnen så då va det bara till att gå upp . Det ös regnade fy fan va surt.. Men vi åkte in till centrum en sväng på loppis och till Ryfors godisfabrik och köpte med oss lite gott till campingen. Kl ett va det dax att äta igen, sen så  badade vi och käkade igen kl sju.. Det va en riktig seeeeg dag, kände mig riktigt bakis fast jag knappt drack något på fredagen så hade längtat hela dagen efter att få sova så kl 21.30 gick jag och la mig. 5.30 gick vi upp idag och kl 07.30 åkte vi hem efter frukost och att ha städat stugan. Jag gick och la mig kl nio hemma men kunde inte somna så kl 10.30 gav jag upp!! Iadg har vi inte gjort något mer.. Änumera seg dag...
 
 
 
P&K

Träningen fortsätter.

Måndag. Vila
Tisdag. 2 promenader på 5 km vardera.
Onsdag. 30 min CX.
Resten av veckan ska jag försöka springa 6 km torsdag, fredag och söndag så får det bli vila på lördag. Ikväll så anmälde jag mig till blodomloppet som är på tisdag så jag måste ligga i nu. Hoppas på att få bättre tid än vad jag hade på vårruset då jag sprang 5 km på 31 min så under 30 min vill jag gå i mål på!! hoppas hoppas hoppas!!

Tisdag den 14:e augusti.

Nu är vi 2 veckor in i augusti.
Nu till helgen ska vi till Mullsjö på släktträff och sova i stuga och umgås på deras camping där.
Helgen efter det så jobbar Andreas dag helg så då ska vi nog umgås med Sara lite.
Sen helgen efter det ska jag och ett gäng till Ullared och Ge-Kås för lite shopping.
Sen är vi bortresta 2 helger  och sen har vi en ledig helg och helgen efter det så fyller Cajsa hela 1 år så fullt upp nu ett tag framöver..
 
 
P&K
 
 

Mysdag!

Dagen började bra med sovmorgon till 8.40. (Andreas gick upp med barnen 6.50) När jag hade ätit frukost satte vi igång med att städa. Skönt att ha det gjort. Strax innan kl 11.00 kom Frida med sin söta dotter Haldora 2  år hit. Andreas satte igång med maten och vi lekte med barnen åt mellis. efter maten så gick vi till affären en sväng och va ute och lekte iträdgården innan det va dax för mellis igen. Sara och Oliver kom förbi passade på att träffa Frida lite. Framåt 17.00 snåret så gick vi in Eddie och Haldora gjorde kvällstoa sen mös de lite i soffan och tittade på Pippi. kl 18.30 for de hem till Värnamo igen, nu sover Cajsa gått och Eddie är inte långt ifrån. Så nu ska jag och mannen äta lite kvällsmat sen ska vi titta på en serie vi har börjat följa!!
 
 
Cajsa, Haldora och Oliver spanar in Eddie som åkte med Andreas på gräsklipparen en sväng.
 
 
Eddie och haldora myser i soffan med var sin smoothie!
 
 
Min underbart söta dotter Cajsa som blir hela 10 månader idag!!
Bilden är tagen i lördags då hon fick smaka på en skum top..
 
 
Eddie och jag tog oss ett dopp i poolen, medans Cajsa stog på altanen och såg bekymrad ut.
 
P&K

Lördag!

Idag så sov jag till 8.20 sen for vi iväg till tändsticksområdet och lite loppis, torget och IKEA där vi fikade och shoppade lite. Barnen somnade i bilen 12.15 och nu 2 timmar senare sover de fortfarande. Jag har sprungit 6 km så snart blir det duschen.
Nu ska vi snart ut och njuta av det fina vädret för 10 dagar framöver ser det ut att bara vara regn..
 
Igår så åkte vi till Gislaved till Karin; Marcus och leon 4,5 år.
Vi va framme runt 15.30 och åkte hem igen kl 20.00
Vi åt jätte god mat, marcus va grillmästaren och Eddie och Leon lekte jätte bra så en riktigt lyckad eftermiddag/kväll..
 
P&K

Veckan träning.

Måndag. Vila
Tisdag. 3 Km löpning
Onsdag. 5,5 km löpning
Torsdag. 45 min spinning
Fredag. Vila
Lördag. 6 km löpning
Söndag. Återstår att se.

onsdag 8:e augusti

Då är vi en vecka i n i augusti. Och det fina vädret har inte visat sig denna månadern.. nu har det varit 2 långa tråkiga dagar med en massa regn och det är bara 13 grader ute,, så hösten är väl här nu då.....Tur att det bara är en månad kvar till våran Spanien resa så hoppas på sol och värme då!!
 
Idag har vi inget planerat. Jag och barnen har varit uppe en timme, Andreas fick sovmorgon idag, Eddie ska iväg till bergatrollet sen.
 
Igår så målade jag och Eddie lite vilket slutade med att vi målade hela hans ansikte! ha ha
 
 
P&K

Försäkringskassan..

Föräldrardagar, mammadagar, pappadagar, dubbeldagar, Eddiesdagar,Cajsasdagar hit och dit...
 
Ja nu har jag iallafall varit inne på försäkringskassans sida på nätet och även pratat med en trevlig tjej i telefonen som hjälpte mig!
 
Nu har vi bara 2 dagar kvar på "Eddie" och de tänkte vi spara lite för framtida bruk man får spara deras dagar tills de blir 8 år sedan "brinner" de inne.
Så nu tar både jag och Andreas ut dagar på Cajsa.
Andreas dagar är helt ifyllda till den sista December och jag har fyllt i på mig till den sista Oktober.
Man får ta ut 30 dagar samtidigt på samma barn men man måste gör det innan barnet blir 1 år (vilket jag hade missat) Så 12 dagar hinner vi plockar  ut på cajsa samtidigt innan hon blir 1 år.
 
Men skönt att ha det gjort och slippa tänka på det på ett tag..
Det slog mig att jag ska börja jobba om 5 månader .. va fort det går och på fredag är det bara 2 månader kvar innan min lilla skrutta blir 1 år.
 
P&K

Idag då..

jag och barnen åkte och handlade på förmiddagen sedan lagade jag mat medan Cajsa sov. och så kom Linus och Linda hit kl tolv och käkade med oss. Sen fikade vi på kaffe och bulle. Nu har de gått hem få se vad vi hittar på resten av dagen..

Monkey Town

Vi beslöt oss för att strunta i statsparken då det regnade och va molningt på förmiddagen. Men så kom jag på att vi kunde åka till Monkey Town. Och linus och Linda ville hänga med. vädret va ganska så fint när vi väl kom dit så det va nästan inget folk där och det va skönt för Eddie kunda va i stora lekparken och ha roligt. Även jag ;Linus och Linda passade på att leka lite.. haha
'
 
Bollarna va klart roligast.
 
 
Linda i en lekställning.
 
 
Cajsa spanar på Eddie!
 
 
Vi har köpt en ny bilstol till Eddie så nu sitter han framåt vänd!
Och Cajsa har fått tagit över hans gamla stol.
 
 
Monkey Town var väldigt uppskattat av Eddie har inte varit där på 1 år så dit åker jag snart igen. Ganska så billigt nöje 110kr för barn över 1 år och vuxns gratis. På tisdagar och onsdagar 10-12 kostar det 75kr och är bara för barn upp till 3 år så då är det nog lite lugnare också.
 
Avslutar med en bild på mig och barnen i tältet.
 
 
Bjöd även på bilder på mina älskade barn!
 
Ikväll kommer Andreas hem efter att ha varit iväg i 5 nätter.
Erol skulle visst sova här inatt och så åker han härifrån hem till sig i Sävsjö imorgon..
 
P&K
 
 

ibland blir det inte som bestämt..

Karin kom inte igår.. Hon hade fullt upp med tvätt och annat innan hon börjar jobba på måndag.
Men vi ska försöka ses nästa helg istället.
 
Så jag och barnen åkte till min bror Linus en sväng och tjatade lite och så blev det kebab tallrik till middag och så va vi en sväng till lekparken.
 
Och så slog vi upp vårat tält på balkongen. ( Tänkte att där kan inen komma och ta oss haha).
Så jag och barnen har sovit i tält inatt. Vi somnade runt kl 22.00 och kl 05.40 vaknade Cajsa pigg som en lärka. Så då gick vi in och la oss i soffan en sväng och slummrade till lite.
Det va rätt så kallt men väldigt mysigt vi hade en massa täcken och kuddar och filtar att ha på oss.
Och barnen sov som stockar inatt  vaknade inte någon gång.( Jo Cajsa vaknade kl 03.00 och fick nappen)
 
Cajsa har inte druckit välling på 5 nätter nu så skönt om hon slutar med detta. Hon nöjer sig med att få nappen och vill inte ha välling fast jag gjort det. Men hon vaknar fortfarande några gånger på natten när hon har tappat nappen. Så hoppas att detta välling drickande på nätterna är över nu..
 
Idag har jag betsämt med Linus och Linda att vi ska åka till Statsparken kl två. sen vet jag inte vad vi ska hitta på.
 
P&K

3:e Augusti

Fredag idag.
Nu har Andreas varit iväg 3 nätter bara 2 nätter kvar sen är han hemma igen!!
 
I onsdags kl tre så kom min jobbarkompis Lillan hit med sin dotter Kelly hit. Vi fikade och tjötade sen va kl sex och hon for hem. Jag tog med mig barnen till Konsum och handlade lite sedan fick de bada innan säng dax.
 
Igår så va det full rulle hela dagen igen.
Jag lämnade Eddie på bergatrollet.
Kl tio kom Anneli hit med lille Sixten på 2 månader. Vi fikade gick promenad hem till hennes hus som de håller på att renovera det kommer att bli jätte fint de ska flytta dit i slutet på Augusti sen gick vi hem till mig igen och åt lite mat. När hon åkte hem så hämtade jag Eddie med bilen och så åkte vi till sjön och Mötte upp Anne med hennes 2 barn Ruth och Ture.
Eddie och Ruth lekte jätte bra! Cajsa sov en bra stund i vagnen efter att ha lekt i sanden. Kl 17. 30 fick vi nog och åkte hem till mig en sväng så de fick se var vi bor någonstans, och så hängde vi med hem till de. De ville bjuda på grillat till kvällsmat. Va fint de bodde lite på landet och så hade de ett mysigt lantligt hus! Eddie och Ruth lekte bra men rätt som det va så ville Eddie åka hem och han blev jätte grinig och ledsen så då beslöt jag att vi skulle åka hem inte kul att stanna då. Eddie somnade på 2 röda sekunder i bilen. Han va så trött hade ju inte sovit någon middag. Strax efter kl nio la jag mig med.
 
Ikväll så kommer min kompis Karin hit och ska sova över så det ska bli kul och mysigt!
Men vet inte vad vi ska hitta på nu på dagen ska iallafall åka in till stan och få min telefon lagad..
Kanske blir i samma veva som Karin kommer med bussen så jag kan ta med henne hem!!
 
P&K
 
 
Denna smarriga kladdkaka med vaniljsås och hallon och blåbär från trädgården på.
Bjöd jag Lillan och även Anneli på igår!!

1:a Augusti!!

Nu är Augusti månad här!! Hoppas på mer sol och värme nu.
 
Igår va det full rulle hela dagen.
Andreas gick upp med Cajsa kl sex jag låg kvar och gick upp med Eddie kl åtta. Strax innan kl nio gick vi till bergatrollet och lämnade Eddie sen hem en sväng Cajsa sov middag sen kl elva åkte vi till ridhusloppisen och hämtade hem våra osålda grejer och hämtade ett skrivbord som Andreas hade köpt. (han ska ha det i källaren). Väl hemma igen och efter ett Konsum besök så grillade vi lite kött efter maten hämtade jag hem Eddie. Sen kom Rebecca och Matti jag hade bakat blåbärs paj på förmiddagen så det bjöd vi på och lite kaffe såklart. Kl fyra så åkte Andreas och Erol med Rebecca och Matti in till stan.
 
Nu är Andreas framme i Tyskland och har nog slagit upp sitt tält!!
 
Kl sex igår kväll kom mamma och pappa förbi när de va ute och gick med hundarna, då fick de äta upp resten av blåbärs pajen.
Kl 18.30 somnade Eddie.
Kl 20. 30 Cajsa och
kl 21.30 JAG...
 
Barnen va snälla och sov till kl sju imose!! Det tyckte jag om.
Kl nio lämnade jag Eddie på bergatrollet sen gick jag en promenad med Cajsa nu har hon vaknat efter sin förmiddags lur. Nu ligger lunchen i magen och jag har tagit ut en kladdkaka från ugnen som jag ska bjuda min fika gäst på som kommer kl 15.00 sen får vi se vad vi hittar på resten av dagen.. Puss hej

RSS 2.0